• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí plátky podle zetě

autor: fpazdera
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí plátky podle zetě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • škrob
    • světlá sojová omáčka
    • maggi
    • sýr
    • majoránka
    • česnek
    • hořčice plnotučná
    • olej
    • 500
      g krůtí prsa volitelné dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v zásadě nezáleží.
2
Plátečky málo osolíme, opepříme,necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme marinádu, do které plátečky vložíme nejlépe na 24 hodin. Občas opatrně promíchat.
3
Pak na pánvi s nepřilnavým povrchem ostře opekáme na oleji po obou stranách tak, aby z marinády, která ulpěla na povrchu masa, vznikla krásně světlá hnědá slupka. Pozor - na rozpálené pánvi po položení plátku maso chvíli nepřesouvat, než se obalená marináda propeče ( a připeče k masu), jinak to ulpívá na pánvi.
4
I tak je lepší při obracení podebírat opatrně maso obracečkou na amolety.
5
Po vložení plátku masa do pánve můžeme rychle zbylou marinádu přidávat jako tenkou vrstvičku na horní stranu plátku masa, ještě než ho otočíme při smažení. Dosáhneme tak lepší slupky osmaženého těstíčka na povrchu plátku masa.
6
Doba smažení je extremně krátká, po každé straně jen několik desítek vteřin, takže se při větším množství plátků vyplatí péci s pomocníkem, který ještě v marinádě plátečky rovná a obaluje a dává na pánev. Upečená masíčka pokládáme na papírové utěrky k odsátí tuku. Podáváme s bramborovými hranolky nebo opékanými bramborami. Kečup nebo tatarka jsou vhodné
7
Marináda:
8
základní hmotu získáme smícháním vajíčka s máčeným škrobem v poměru asi tak 1 vejce : 1 vrchovatá lžíce škrobu rozpuštěná v troše vody (čtvrt hrníčku).Tuto marinádovou směs ochutíme všemi ingrediencemi. Pokud použijeme směs v množství 2 vejce: 2 lžícím škrobu, odpovídající ochucení dosáhneme hrstí drcené majoránky, třeným česnekem se solí (docela dost – asi 6 stroužků, dle síly česneku), sojovou omáčkou (3 lžíce světlé), Maggi (asi 1-2 lžíce podle chuti) a vrchovatou lžičkou hořčice.
9
Do marinády pak na jemném struhadle přistrouháme tolik sýra, aby vznikla ulpívavá kaše. Množství marinády tolik, aby dobře obalila všechna masíčka
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice plnotučná Krůtí prsa Maggi Majoránka Olej Pepř mletý Škrob Sůl Světlá sojová omáčka Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

61
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
48
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
38
Piškotová roláda s krémem z mascarpone
Piškotová roláda s…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Zpověď Sarah Haváčové: Pravda o vztahu s knězem

Zpověď Sarah Haváčové: Pravda o vztahu s knězem

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact