Lahodné domácí pečínky jsou jako stvořené k nedělnímu obědu. Připravit si je lze z masa hovězího, vepřového nebo krůtího, jako v tomto receptu. Šťavnatou pečeni prošpikovanou stroužky česneku můžete doplnit např. čerstvým špenátem a bylinkovými knedlíčky. Jistě si pochutnáte.
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte kuchyňským provázkem do válečku.
Máslo promněte se solí, čerstvě mletým pepřem, polovinou jemně nastrouhané citronové kůry a nasekaným tymiánem. Do masa vmasírujte ochucené máslo a vložte ho do pekáče. Obložte zbylým česnekem, cibulí pokrájenou na čtvrtky či osminky a podlijte vínem. Pečte 40 minut.