• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí pečeně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
Krůtí pečeně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodné domácí pečínky jsou jako stvořené k nedělnímu obědu. Připravit si je lze z masa hovězího, vepřového nebo krůtího, jako v tomto receptu. Šťavnatou pečeni prošpikovanou stroužky česneku můžete doplnit např. čerstvým špenátem a bylinkovými knedlíčky. Jistě si pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg krůtí prsa
    • 8
      stroužek česnek
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks citron kůra i šťáva
    • 4
      snítka tymián
    • 1
      ks cibule
    • 200
      ml bílé víno suché
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso omyjte a osušte. Polovinu stroužků česneku oloupejte, podélně rozpulte a maso jimi prošpikujte. Poté maso svažte kuchyňským provázkem do válečku.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Máslo promněte se solí, čerstvě mletým pepřem, polovinou jemně nastrouhané citronové kůry a nasekaným tymiánem. Do masa vmasírujte ochucené máslo a vložte ho do pekáče. Obložte zbylým česnekem, cibulí pokrájenou na čtvrtky či osminky a podlijte vínem. Pečte 40 minut.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

3
Maso přendejte na prkénko, zakryjte alobalem a nechte 20 minut odpočinout. Maso krájejte na plátky a podávejte se špenátem a bylinkovým knedlíkem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…

Pošírovaná pečeně se zeleninou

Pošírovaná pečeně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Citron Krůtí prsa Máslo Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

BLT sendvič

BLT sendvič

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Dobré kuře

Dobré kuře

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Vařené mušle

Vařené mušle

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

74
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
73
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
64
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
63
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
59
Bramboračka s medvědím česnekem
Bramboračka s medvědím…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Krůtí medajlonky se sýrem
Krůtí medajlonky se sýrem
Krůtí na smetaně
Krůtí na smetaně
Krůtí nudlová polévka
Krůtí nudlová polévka
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami
Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a opečenou zeleninou
Krůtí prsa se sýrovou omáčkou a…
Krůtí prsíčka podle hospodskýho
Krůtí prsíčka podle hospodskýho
  • Recepty.cz
  • Krůtí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact