Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme do hrnce, přidáme celou oloupanou cibuli, omyté maso, přisypeme koření, vše zalijeme vodou, do které rozdrobíme bujónovou kostku (nebo osolíme) a přivedeme k varu.
2
Oheň zmírníme a pod pokličkou vaříme polévkový základ cca 40 minut. Pak krůtí maso, kuličky koření, zeleninu a cibuli vyjmeme, maso obereme od kostí, nakrájíme na kousky i se zeleninou a vložíme zpět do polévky, kterou jsme přecedili. Polévku opět uvedeme do varu, vsypeme mraženou zeleninu a 3 minuty ji povaříme. Na závěr vložíme do vroucí polévky nudle a společně ještě asi 2 minuty povaříme. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem nebo polévkovým kořením. Můžeme dozdobit petželkou, pažitkou.
Kdyby byly polévky ještě kategorizovány dle použitých surovin, tak je zařazení OK, ale takhle... Když hledám polévku nebudu ji přece hledat v mase. :-\
Zdenek
|14. 1. 2011 10:23
Pardón !! Maso tam bylo.
Zdenek
|14. 1. 2011 10:19
Prapodivný recept!! Nejdříve vaříme jen zeleninu a pak z toho vytáhneme krůtí maso !!