• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí na zázvoru s medovou glazurou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g krůtí maso prsa
    • 1
      ks lilek (Menší)
    • 1
      ks červená paprika
    • zázvor
    • 1
      lžíce med
    • sůl
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob 1-2

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném oleji, nejlépe v hluboké pánvi. Když se maso zavře a lehce zezlátne, přidáme lilek a společně restujeme.
2
Když je lilek skoro měkký, přidáme papriku, lžíci medu, zázvor a osolíme. Za stálého promíchávání dokončíme, až je paprika "tak akorát" (není rozvařená). Podáváme s oblíbenou přílohou, nejlépe s rýží.
3
**Pozn.:** Naučila jsem se maso před přípravou na pánvi (různé kostky a nudličky, ale i plátky...) nesolit hned a zůstává tak krásně šťavnaté - sůl z něj vytahuje vodu!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Podzimní salát se sýrem a medovou zálivkou

Podzimní salát se sýrem a medovou…

Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou

Zelný salát s citronovo-medovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Chalupová | 16. 8. 2009 10:23

    Já jsem použila sušený zázvor v celku, který jsem si nastrouhala. Množství podle chuti, já dala jen trochu, tak čtvrt lžičky, jen aby vonělo. Jen je třeba jíst jako minutku, ohřívané už není moc dobré...

  • Věra Děrgelová | 13. 8. 2009 19:39

    mám dotaz - zázvor jako sypké koření a nebo vcelku - a kolik???? děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Krůtí maso Kukuřičný škrob Lilek Med Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
89
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
56
Čertovský mls
Čertovský mls
50
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
31
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact