• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí na zázvoru s medovou glazurou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g krůtí maso prsa
    • 1
      ks lilek (Menší)
    • 1
      ks červená paprika
    • zázvor
    • 1
      lžíce med
    • sůl
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob 1-2

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném oleji, nejlépe v hluboké pánvi. Když se maso zavře a lehce zezlátne, přidáme lilek a společně restujeme.
2
Když je lilek skoro měkký, přidáme papriku, lžíci medu, zázvor a osolíme. Za stálého promíchávání dokončíme, až je paprika "tak akorát" (není rozvařená). Podáváme s oblíbenou přílohou, nejlépe s rýží.
3
**Pozn.:** Naučila jsem se maso před přípravou na pánvi (různé kostky a nudličky, ale i plátky...) nesolit hned a zůstává tak krásně šťavnaté - sůl z něj vytahuje vodu!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Podzimní salát se sýrem a medovou zálivkou

Podzimní salát se sýrem a medovou…

Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou

Zelný salát s citronovo-medovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Chalupová | 16. 8. 2009 10:23

    Já jsem použila sušený zázvor v celku, který jsem si nastrouhala. Množství podle chuti, já dala jen trochu, tak čtvrt lžičky, jen aby vonělo. Jen je třeba jíst jako minutku, ohřívané už není moc dobré...

  • Věra Děrgelová | 13. 8. 2009 19:39

    mám dotaz - zázvor jako sypké koření a nebo vcelku - a kolik???? děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Krůtí maso Kukuřičný škrob Lilek Med Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

94
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
58
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
51
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
32
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
32
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact