Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném oleji, nejlépe v hluboké pánvi. Když se maso zavře a lehce zezlátne, přidáme lilek a společně restujeme.
2
Když je lilek skoro měkký, přidáme papriku, lžíci medu, zázvor a osolíme. Za stálého promíchávání dokončíme, až je paprika "tak akorát" (není rozvařená). Podáváme s oblíbenou přílohou, nejlépe s rýží.
3
**Pozn.:** Naučila jsem se maso před přípravou na pánvi (různé kostky a nudličky, ale i plátky...) nesolit hned a zůstává tak krásně šťavnaté - sůl z něj vytahuje vodu!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina Chalupová
|16. 8. 2009 10:23
Já jsem použila sušený zázvor v celku, který jsem si nastrouhala. Množství podle chuti, já dala jen trochu, tak čtvrt lžičky, jen aby vonělo. Jen je třeba jíst jako minutku, ohřívané už není moc dobré...
Věra Děrgelová
|13. 8. 2009 19:39
mám dotaz - zázvor jako sypké koření a nebo vcelku - a kolik???? děkuji