• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí na zázvoru s medovou glazurou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g krůtí maso prsa
    • 1
      ks lilek (Menší)
    • 1
      ks červená paprika
    • zázvor
    • 1
      lžíce med
    • sůl
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob 1-2

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, stejně jako lilek a papriku. Krůtí nesolíme, ale zlehka obalíme v kukuřičném škrobu a zprudka opečeme na rozpáleném oleji, nejlépe v hluboké pánvi. Když se maso zavře a lehce zezlátne, přidáme lilek a společně restujeme.
2
Když je lilek skoro měkký, přidáme papriku, lžíci medu, zázvor a osolíme. Za stálého promíchávání dokončíme, až je paprika "tak akorát" (není rozvařená). Podáváme s oblíbenou přílohou, nejlépe s rýží.
3
**Pozn.:** Naučila jsem se maso před přípravou na pánvi (různé kostky a nudličky, ale i plátky...) nesolit hned a zůstává tak krásně šťavnaté - sůl z něj vytahuje vodu!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Podzimní salát se sýrem a medovou zálivkou

Podzimní salát se sýrem a medovou…

Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou

Zelný salát s citronovo-medovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Chalupová | 16. 8. 2009 10:23

    Já jsem použila sušený zázvor v celku, který jsem si nastrouhala. Množství podle chuti, já dala jen trochu, tak čtvrt lžičky, jen aby vonělo. Jen je třeba jíst jako minutku, ohřívané už není moc dobré...

  • Věra Děrgelová | 13. 8. 2009 19:39

    mám dotaz - zázvor jako sypké koření a nebo vcelku - a kolik???? děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Krůtí maso Kukuřičný škrob Lilek Med Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

91
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
88
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené risotto s…
49
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
48
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
44
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Krůtí na zázvoru s medovou glazurou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact