V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Delší dobu restujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme lžíci hořcice a základ ještě necháme chvíli restovat. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, opepříme, vhodíme pyramidku a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme.
Omáčku s masem necháme táhnout přibližně dvě hodiny. Maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Omáčku si důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. A pustíme se do ladění omáčky. Přidáme šlehačku na zjemnění a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, dokud nemáme požadovanou chuť omáčky.