• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůtí mňamka s nivou - rychlovka
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí mňamka s nivou - rychlovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí mňamka s nivou - rychlovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g krůtí prsa
    • 200
      g anglická slanina
    • žampiony Dle chuti
    • ananas
    • 300
      g sýr niva
    • šlehačka Milli
    • koření Na krůtu - Avokádo nebo Kotányi

Postup přípravy receptu

1
Společně s anglickou slaninou opěčeme na teflonové pánvi na nudličky nakrájená okořeněná prsíčka. Přidáme žampióny, ananas nakrájený na kousky a zalejeme šlehačkou. Krátce dusíme asi 5 minut a přisypeme na kousky rozdělenou nivu. Necháme přiklopené dusit, až se niva rozpustí. Dochutíme podle potřeby originál kořením na krůtu.
2
<BR>Ingrediencí můžete podle chuti i přidat! Jako přílohu doporučuji hranolky nebo americké brambory.
3
<BR><BR>II. varianta: prsa nakleme, okořeníme, poklademe plátky anglické, kolečkem ananasu, a kouskem nivy. Zatočíme do roládky, sepneme párátkem a položíme na lehce vymaštěný pekáč. Roládky zasypeme nakrájenými žampióny a zalejeme šlehačkou. Pečeme přiklopené asi 3/4 až 1 hodinu.
4
<BR>Oba recepty jsou výtečné, jen doba přípravy se liší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Ovocný táč (rychlovka)

Ovocný táč (rychlovka)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 13. 6. 2014 09:03

    Nedávno jsem udělala variantu s roládkama a ta nám teda chutnala moc. Tak jsem včera zkusila variantu číslo jedna a ta byla oproti první zkušenosti dost hrozná :-$ . Je to divné, stejné potraviny a tak rozdílný konec. Takže tu první už nikdy v životě ;-) , lepší je ta z pekáče.

  • Monika | 22. 12. 2013 22:01

    Celkem to ušlo. Hranolky nemůžu nedoporučit, nehodí se k tomu, lepší by byla rýže.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 19. 2. 2011 16:19

    Zkusila jsem obě varianty a obě jsou dobré, doporučuji.

  • Eva Pavlorková | 25. 10. 2008 13:18

    Opravdu moc dobré, jen bych jako přílohu doporučila spíš rýži. Hranolky doma nejíme, tak jsme zkoušeli normální vařené bambory a dost to kazí. :(

  • Marcela Kavalcová | 13. 11. 2007 09:06

    Skvělé skvělé skvělé. Víc není co dodat. Niva v omáčce vynikající. A že je to tučné? No a co? Ná to rozhodně nevadí.

  • Monika | 24. 8. 2007 11:54

    Udělala jsem variantu č.1 a moooooc dobré.Dávám za 1*

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 16:24

    Tak nejedz, nejedz, nejedz, nejedz a nejedz :)))))

  • Anonym | 22. 8. 2007 16:10

    Tučné tučné tučné tučné tučné. A nivu do masa nebo do omáčky už nikdy nedám.

  • Helena Kučerová | 22. 8. 2007 10:50

    Ačkoliv jsem použila vepřovou kýtu nakrájenou na jemné nudličky, bylo to naprosto úžasné a rychlé. Škoda, že mohu dát jen jednu 1.

  • pavla | 17. 8. 2006 23:03

    Dělala jsem variantu II roládky a je to super. Zbylou nivu jsem nastrouhala a nakonec nechala rozpustit ve šťávě. Je to opravdu moc dobré.

  • Ivča | 12. 4. 2006 20:47

    no je to teda mňamka, dělala jsem variantu I- potřebovala jsem fofrovat,ale bašta, zbylo i na druhý den..

  • Jana Kostkanová | 29. 1. 2006 10:07

    Dnes to dělá manžel k obědu.Slavíme narozeniny.Už se na to moc těším!Vypadá to skvěle.

  • marcela dvořáková | 29. 8. 2005 11:33

    Připojuji se k pochvale, je to opravdu mňamka, u nás všichni i vylízali talíře.

  • Ivana Šimková | 25. 8. 2005 12:18

    Ahoj, ten recept je opravdu vynikající, opravdu jsme si pochutnali, doporučuji všem. Nemá to chybu.

  • Kasumi Shinzawai | 24. 8. 2005 00:38

    nebo taky stilton.. ten pouzivam ja v anglii.. je silnejsi nez niva, ale nivova omacka z nej vyjde :)

  • Martina Hühneová | 23. 8. 2005 09:53

    Milá Debro, niva je česká varianta sýra s modou plísní uvnitř - obdoba sýrů Gorgonzola nebo Roquefort.

  • Jana Han | 23. 8. 2005 09:52

    Niva je blue cheese. Muzete pouzit jakykoliv druh, ktery dostanete v supermarketu, podobna, jen jemnejsi chuti je gorgonzola.

  • debra | 23. 8. 2005 06:56

    da se niva nahradit necim jinym?nebo tu dobrou chut prave dodava ta niva?nevim,jak niva vypada-to je ten muj problem - neziji v Cechachdiky

  • Marcela Vrabcová | 17. 4. 2005 20:49

    Dělala jsem take variantu cislo jedna a moc jsme si pochutnali.

  • Martin | 17. 4. 2005 18:43

    Nemá to chybu,rychlé a výborné. Kombinace ananasu a nivy vytváří dokonalou harmonii chuti.Opravdu doporučuji.Vyzkoušel jsem tu rychlejší variantu s hranolkama .Na takovou dobrotu se nedá déle čekat ...Martin

  • Jana z VM | 30. 3. 2005 12:39

    Já jsem pro variantu č.II !! To bude určitě dobrota !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Anglická slanina Koření Krůtí prsa Šlehačka Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kaštany

Kaštany

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Krtkův dort
Krtkův dort
15
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Roxette exkluzivně o svém návratu: Praha je vždy lahůdka! Per zavzpomínal na Ivana Hlinku

Roxette exkluzivně o svém návratu: Praha je vždy lahůdka! Per zavzpomínal na Ivana Hlinku

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Krůtí mňamka s nivou - rychlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact