Pokud se snažíte váš jídelníček odlehčit, pak vyměňte klasické karbanátky, za krůtí. Krůtí maso má nižší obsah tuků a mnoho bílkovin a užitečných vitamínů, jako draslík, hořčík a vitamíny B.
Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky), dobře osolte, opepřete a umixujte hladkou fáš. Masovou směs výrazněji osolte, při tepelné úpravě se vstřebá a chuťově zeslábne.
Ze směsi tvarujte mokrýma rukama placičky. Obalte je ve strouhance panko a smažte na troše oleje z obou stran dozlatova.
3
Zbytek koriandru nasekejte nahrubo a dejte do mixéru, přidejte ořechy, česnek, asi 80 ml olivového oleje, sůl, pepř a umixujte pesto. Asi 3 lžíce pesta promíchejte s řeckým jogurtem. Karbanátky podávejte s ochuceným jogurtem a zakápnuté citronem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)