• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůtí karbanátky s koriandrem
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí karbanátky s koriandrem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem
Krůtí karbanátky s koriandrem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pokud se snažíte váš jídelníček odlehčit, pak vyměňte klasické karbanátky, za krůtí. Krůtí maso má nižší obsah tuků a mnoho bílkovin a užitečných vitamínů, jako draslík, hořčík a vitamíny B.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g krůtí maso prsa i stehna
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      svazek koriandr
    • strouhanka na obalení
    • olej na smažení
    • 40
      g vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso a jarní cibulky pokrájejte na větší kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, polovinu svazku koriandru (nahrubo nasekané listy i stonky), dobře osolte, opepřete a umixujte hladkou fáš. Masovou směs výrazněji osolte, při tepelné úpravě se vstřebá a chuťově zeslábne.

RADA: Tipy na další recepty z krůtího masa!

2
Ze směsi tvarujte mokrýma rukama placičky. Obalte je ve strouhance panko a smažte na troše oleje z obou stran dozlatova.
3
Zbytek koriandru nasekejte nahrubo a dejte do mixéru, přidejte ořechy, česnek, asi 80 ml olivového oleje, sůl, pepř a umixujte pesto. Asi 3 lžíce pesta promíchejte s řeckým jogurtem. Karbanátky podávejte s ochuceným jogurtem a zakápnuté citronem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí ragú se šafránovými nudlemi

Krůtí ragú se šafránovými nudlemi

Krůtí sekaná s paprikou

Krůtí sekaná s paprikou

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Krůtí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Jarní cibulka Koriandr Krůtí maso Olej Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Strouhanka Sůl Vejce Vlašské ořechy

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Míša řezy - jen dvě vejce: po našem

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

87
Máslové řízky
Máslové řízky
73
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
35
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Krůtí hamburger s pikantní majonézou
Krůtí hamburger s pikantní majonézou
Krůtí chilli con carne
Krůtí chilli con carne
Krůtí kapsa se špenátem
Krůtí kapsa se špenátem
Krůtí kostky na ajvaru s těstovinami
Krůtí kostky na ajvaru s těstovinami
Krůtí kostky se žampiony
Krůtí kostky se žampiony
Krůtí křídlo pečené na houbách
Krůtí křídlo pečené na houbách
  • Recepty.cz
  • Krůtí karbanátky s koriandrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact