Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme a dusíme cca 30 minut, podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Na konci přidáme prolisovaný česnek a necháme bez pokličky odejít všechnu přebytečnou vodu.
2
Necháme špenát stydnout a do mísy pokrájíme rohlík na malé kostičky, přidáme 4 žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Špenát smícháme s rohlíkem a lehce vmícháme sníh.
Z krůtího prsa rozkrojením vytvoříme větší kapsu (většinou lze celé prso rozkrojit v cca třetinách aby vznikl větší plát masa), nasolíme, opepříme z obou stran, lehce naklepeme, poklademe slaninou a vložíme část náplně. Kapsu sešijeme ze tří stran jehlami na ražniči nebo párátky, event. si pomůžeme nití. Osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji a dáme na 150° přikryté péct do trouby na cca hodinu a půl. Zbytek nádivky dáme péct do pekáče vedle masa. Slaninu možno dát jak dovnitř kapsy, tak navrch. Možno přidat i plátek aromatického sýra.
4
Podáváme rozkrojené na čtvrtiny s porcí nádivky a bramborami nebo br. kaší.