Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou šalotku a maso.
Přidejte na kousky nakrájenou papriku a lilek, smažte ještě asi 3 minuty, zalijte vývarem a přidejte rajčatový protlak. Uveďte do varu, přidejte rozkrojená rajčata a skořici a mírně povařte asi 10 minut. Osolte, opepřete a dochuťte tymiánem. Podávejte s těstovinami.
Dnes vyzkoušeno. Já jsem si recept upravila trošičku k obrazu svému. Vyměnila jsem lilek za hlívu ústřičnou a přidala jsem jednu čilipapričku. Výsledek byl luxusní a mohu jen doporučit. Pro výraznější chuť možná příště přidám trochu drceného kmínu, tím se chuť ještě přiblíží "klasickému guláši. Jinak, recept se skládá z kvalitních a zdravých surovin, takže je vhodný i pro hubnoucí ;-)