Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu. Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme trošku zpěnit a na cibuli přidáme na plátky nakrájené žampiony, necháme prohřát. K žampionům položíme maso, znovu trošku prohřejeme a zalijeme vývarem tak, aby byla směs zakrytá. Přikryté dusíme cca 45 minut, dokud není maso měkké.
2
Mezitím rozpustíme v kastrůlku máslo, které zahustíme strouhankou. Po udušení masa, do šťávy vsypeme petrželovou nať a máslovo-strouhankovou směs. Ta nám šťávu krásně zahustí. Má tendenci velmi zhoustnout, když se tak stane, tak dolejte buď vývar nebo vodu. Maso nesolím, uzená slanina a vývar obsahuje dostatek soli, ale pokud Vám nestačí, přidejte si.