Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a hotové těsto nalijeme do dortové formy (nejlépe do silikonové - nemusíte vymazávat). Pečeme při teplotě 180 °C, nebo máme-li silikonovou formu, v mikrovlnné troubě 7-8 minut při výkonu 750 W. Do upečeného moučníku uděláme vidličkou nebo obráceným koncem lžíce otvůrky.
2
Polevu rozpustíme ve vodní lázni, rumu dáme podle chuti - čím víc rumu, tím víc Kruťas. Poleva je řídká, aby dobře zatekla do otvůrků a vytvořila ve světlém moučníku čokoládové rampouchy. Polevou natíráme teplý moučník a posypeme kokosem.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Oli
|22. 9. 2006 12:51
Kruťas je super, rumu může být klidně i víc. Moc jsme si na něm pochutnali, byl hned pryč.
Katka
|19. 5. 2005 16:05
Asi to bude moc dobré, vyzkouším a podělím se o zkušenosti.
Táňa K.
|17. 5. 2005 12:00
Tento koláč znám pod názvem Děrovaný koláč. Mám ho vyzkoušený a můžu zaručit, že si všichni milovníci kakaových a čokoládových dobrot smlsnou. Nejlepší je ta zatuhlá čokoláda v důlcích.:) A když se navrch ještě přidá šlehačka...hmmm.:)