• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Krůta po americku
Napište svůj komentář k receptu

Krůta po americku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůta po americku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg krůtí maso celá krůta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g margarín
    • 5
      plátek toastový chléb opečený
    • 4
      lžíce petrželka
    • 125
      g vinná klobása
    • 70
      ml drůbeží vývar z kostky
    • 1
      lžička šalvěj sušená
    • muškátový oříšek
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, petrželkou, náplní vinné klobásy a vývarem. Nádivku okořeníme šalvějí, muškátem, osolíme a opepříme. Krůtu naplníme nádivkou, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem. Pečeme hodinu, poléváme vypečenou šťávou. Alobal sejmeme a krůtu pečeme další hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

Krůta s kaštanovou nádivkou

Krůta s kaštanovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 18. 12. 2011 09:41

    Hm, možná je to dobré, ale takto se krůta po americku nedělá a nikdy nedělala. Krůta se nacpe klasickou nádivkou, co se dává třeba do kuřete a za průběžného polévání máslem a vypečenou šťávou se peče tak dlouho, dokud při píchnutí pod křídlem nepřestane vytékat šťáva, což může trvat i 4 hodiny u větších ptáků. Jeliko je maso repativně suché, dělá se k němu speciální omáčka, do které se maso namáčí a podává se s červenou řepou a chlebem. už si to celé přesně s těmi přílohami nepamatuji, musel bych to někde hledat v Americké kuchařce, kterou teď ale nemám doma... Jinak krůta se neporcuje, ale maso se odřezává (plátky), tedy pokud nemáme nějakou chcíplotinu do tří kil. Klasická americká krůta míva nad 18 kg a do naší trouby se nevejde, do naší jsem dostat jen osmikilovou.

  • Jana Hanusova | 9. 7. 2005 01:01

    Nadivka je vyborna, delam ji presne stejne, jen nekdy pridam na kousky nakrajene houby a nekdy pro zmenu oplachnute rozinky nebo susene /na pul hodiny namocene/ brusinky. Pokud potrebuji nadivky vice nez se vejde dovnitr, pecu nadivku v mensim pekacku v troube soucasne s krutou. Takto je nadivka vice opecena a stejne dobra.

  • Lenka Zelná | 18. 1. 2005 16:48

    zajímavé, jen jsem asi netrefila přílohu - brambory vařené...)můžete mi prosím poradit??pokud možni co nejrychleji - chystám tímto pokrmem pohostit sobotní návštěvu..moc, moc, moc děkuji

  • Mirka | 13. 10. 2004 09:36

    Nápadité,vhodné i do závitků a rolád.Dobře zpracovatelná nádivka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drůbeží vývar Krůtí maso Margarín Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Šalvěj Sůl Toastový chléb Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Bulharský salát

Bulharský salát

Kanadský králík

Kanadský králík

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Dýňový krém

Dýňový krém

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Jablečná roláda s tvarohem

Jablečná roláda s tvarohem

Cupcakes

Cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
39
Fežoáda
Fežoáda
33
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
31
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Žilková si vyhodila koleno! Zranila se kuriozním způsobem!

Žilková si vyhodila koleno! Zranila se kuriozním způsobem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Krupičná polévka se zeleninou
Krupičná polévka se zeleninou
Krůta na víně
Krůta na víně
Krůta na víně se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Krůtí filé
Krůtí filé
  • Recepty.cz
  • Krůta po americku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact