• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůta po americku
Napište svůj komentář k receptu

Krůta po americku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůta po americku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg krůtí maso celá krůta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g margarín
    • 5
      plátek toastový chléb opečený
    • 4
      lžíce petrželka
    • 125
      g vinná klobása
    • 70
      ml drůbeží vývar z kostky
    • 1
      lžička šalvěj sušená
    • muškátový oříšek
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, petrželkou, náplní vinné klobásy a vývarem. Nádivku okořeníme šalvějí, muškátem, osolíme a opepříme. Krůtu naplníme nádivkou, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem. Pečeme hodinu, poléváme vypečenou šťávou. Alobal sejmeme a krůtu pečeme další hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

Krůta s kaštanovou nádivkou

Krůta s kaštanovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 18. 12. 2011 09:41

    Hm, možná je to dobré, ale takto se krůta po americku nedělá a nikdy nedělala. Krůta se nacpe klasickou nádivkou, co se dává třeba do kuřete a za průběžného polévání máslem a vypečenou šťávou se peče tak dlouho, dokud při píchnutí pod křídlem nepřestane vytékat šťáva, což může trvat i 4 hodiny u větších ptáků. Jeliko je maso repativně suché, dělá se k němu speciální omáčka, do které se maso namáčí a podává se s červenou řepou a chlebem. už si to celé přesně s těmi přílohami nepamatuji, musel bych to někde hledat v Americké kuchařce, kterou teď ale nemám doma... Jinak krůta se neporcuje, ale maso se odřezává (plátky), tedy pokud nemáme nějakou chcíplotinu do tří kil. Klasická americká krůta míva nad 18 kg a do naší trouby se nevejde, do naší jsem dostat jen osmikilovou.

  • Jana Hanusova | 9. 7. 2005 01:01

    Nadivka je vyborna, delam ji presne stejne, jen nekdy pridam na kousky nakrajene houby a nekdy pro zmenu oplachnute rozinky nebo susene /na pul hodiny namocene/ brusinky. Pokud potrebuji nadivky vice nez se vejde dovnitr, pecu nadivku v mensim pekacku v troube soucasne s krutou. Takto je nadivka vice opecena a stejne dobra.

  • Lenka Zelná | 18. 1. 2005 16:48

    zajímavé, jen jsem asi netrefila přílohu - brambory vařené...)můžete mi prosím poradit??pokud možni co nejrychleji - chystám tímto pokrmem pohostit sobotní návštěvu..moc, moc, moc děkuji

  • Mirka | 13. 10. 2004 09:36

    Nápadité,vhodné i do závitků a rolád.Dobře zpracovatelná nádivka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drůbeží vývar Krůtí maso Margarín Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Šalvěj Sůl Toastový chléb Vinná klobása
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bounty řezy

Bounty řezy

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

58
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
14
Cuketové zelí
Cuketové zelí

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 2.–3. 8. 2025: Koho čekají dny plné emocí a kdo se nezastaví?

Horoskop na víkend 2.–3. 8. 2025: Koho čekají dny plné emocí a kdo se nezastaví?

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

Václav Vydra: Pravda o zdraví Bouškové a natáčení Prostřena!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Krupičná polévka se zeleninou
Krupičná polévka se zeleninou
Krůta na víně
Krůta na víně
Krůta na víně se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Krůtí filé
Krůtí filé
  • Recepty.cz
  • Krůta po americku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact