• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůta na víně
Napište svůj komentář k receptu

Krůta na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůta na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 1
      ks krůta
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na nádivku:
    • 1
      ks chleba (bochník) nakrájený na kostky
    • máslo
    • cibule nakrájená
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • posekané bylinky
    • sušené ovoce drobně nakrájené
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na potírání a dokončení:
    • 6
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 0,50
      hrnek javorový sirup
    • 0,50
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      l vývar
    • 1
      hrnek hroznové víno červené i bílé, zrna bez peciček - rozpůlená

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a petržel napřed osmažte na rozehřátém másle) a otvory zajistěte párátky, nohy svažte kuchyňským provázkem. Položte na mřížku v troubě předehřáté na 180 °C. Krůtu nejprve prudčeji zapečte za stálého potírání máslem, pak volně zakryjte alobalem a pečte při nižší teplotě (160 °C) doměkka.
2
Až bude krůta takřka hotová, dejte nastrouhaný zázvor do gázy a vymačkejte šťávu. Promíchejte ji s javorovým sirupem a lžící másla a zahřejte v kastrůlku, až směs začne bublat. Na závěr pečení krůtu touto směsí hojně potírejte.
3
Ze šťávy z pečení, čerstvého másla a mouky udělejte jíšku, zalijte vývarem, povařte, propasírujte na hladkou omáčku.
4
Před podáváním v ní prohřejte zrnka vína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

Krůta po americku

Krůta po americku

Mlsná krůta

Mlsná krůta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Prosinec Pečení Vánoce USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Hladká mouka Hroznové víno Javorový sirup Krůta Máslo Mrkev Pepř mletý Petržel Posekané bylinky Sůl Sušené ovoce Vývar Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

53
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
51
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
46
Muffiny s kousky čokolády
Muffiny s kousky čokolády
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Pita s cizrnovým salátem
Pita s cizrnovým salátem

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Slovenská 'kopírka' Biancy Censori promluvila: Tak zmatené prohlášení jste nečetli

Slovenská 'kopírka' Biancy Censori promluvila: Tak zmatené prohlášení jste nečetli

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Krupičková polévka s vejcem
Krupičková polévka s vejcem
Krupičkové nočky do polévky
Krupičkové nočky do polévky
Krupičná polévka se zeleninou
Krupičná polévka se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta po americku
Krůta po americku
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůta s kaštanovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Krůta na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact