• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůta na víně
Napište svůj komentář k receptu

Krůta na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůta na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 1
      ks krůta
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na nádivku:
    • 1
      ks chleba (bochník) nakrájený na kostky
    • máslo
    • cibule nakrájená
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • posekané bylinky
    • sušené ovoce drobně nakrájené
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na potírání a dokončení:
    • 6
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 0,50
      hrnek javorový sirup
    • 0,50
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      l vývar
    • 1
      hrnek hroznové víno červené i bílé, zrna bez peciček - rozpůlená

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a petržel napřed osmažte na rozehřátém másle) a otvory zajistěte párátky, nohy svažte kuchyňským provázkem. Položte na mřížku v troubě předehřáté na 180 °C. Krůtu nejprve prudčeji zapečte za stálého potírání máslem, pak volně zakryjte alobalem a pečte při nižší teplotě (160 °C) doměkka.
2
Až bude krůta takřka hotová, dejte nastrouhaný zázvor do gázy a vymačkejte šťávu. Promíchejte ji s javorovým sirupem a lžící másla a zahřejte v kastrůlku, až směs začne bublat. Na závěr pečení krůtu touto směsí hojně potírejte.
3
Ze šťávy z pečení, čerstvého másla a mouky udělejte jíšku, zalijte vývarem, povařte, propasírujte na hladkou omáčku.
4
Před podáváním v ní prohřejte zrnka vína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

Krůta po americku

Krůta po americku

Mlsná krůta

Mlsná krůta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Prosinec Pečení Vánoce USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Hladká mouka Hroznové víno Javorový sirup Krůta Máslo Mrkev Pepř mletý Petržel Posekané bylinky Sůl Sušené ovoce Vývar Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

126
Máslové řízky
Máslové řízky
115
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
68
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
24
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Krupičková polévka s vejcem
Krupičková polévka s vejcem
Krupičkové nočky do polévky
Krupičkové nočky do polévky
Krupičná polévka se zeleninou
Krupičná polévka se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta po americku
Krůta po americku
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůta s kaštanovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Krůta na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact