• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůta na víně
Napište svůj komentář k receptu

Krůta na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůta na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 1
      ks krůta
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na nádivku:
    • 1
      ks chleba (bochník) nakrájený na kostky
    • máslo
    • cibule nakrájená
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • posekané bylinky
    • sušené ovoce drobně nakrájené
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na potírání a dokončení:
    • 6
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 0,50
      hrnek javorový sirup
    • 0,50
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      l vývar
    • 1
      hrnek hroznové víno červené i bílé, zrna bez peciček - rozpůlená

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a petržel napřed osmažte na rozehřátém másle) a otvory zajistěte párátky, nohy svažte kuchyňským provázkem. Položte na mřížku v troubě předehřáté na 180 °C. Krůtu nejprve prudčeji zapečte za stálého potírání máslem, pak volně zakryjte alobalem a pečte při nižší teplotě (160 °C) doměkka.
2
Až bude krůta takřka hotová, dejte nastrouhaný zázvor do gázy a vymačkejte šťávu. Promíchejte ji s javorovým sirupem a lžící másla a zahřejte v kastrůlku, až směs začne bublat. Na závěr pečení krůtu touto směsí hojně potírejte.
3
Ze šťávy z pečení, čerstvého másla a mouky udělejte jíšku, zalijte vývarem, povařte, propasírujte na hladkou omáčku.
4
Před podáváním v ní prohřejte zrnka vína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůta na víně se zeleninou

Krůta na víně se zeleninou

Krůta po americku

Krůta po americku

Mlsná krůta

Mlsná krůta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Prosinec Pečení Vánoce USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Hladká mouka Hroznové víno Javorový sirup Krůta Máslo Mrkev Pepř mletý Petržel Posekané bylinky Sůl Sušené ovoce Vývar Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Kokosky

Kokosky

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

122
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
60
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s…
54
Čína z kapra
Čína z kapra
51
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
35
(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté
(nejen) Svatomartinské…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Krupičková polévka s vejcem
Krupičková polévka s vejcem
Krupičkové nočky do polévky
Krupičkové nočky do polévky
Krupičná polévka se zeleninou
Krupičná polévka se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta na víně se zeleninou
Krůta po americku
Krůta po americku
Krůta s kaštanovou nádivkou
Krůta s kaštanovou nádivkou
  • Recepty.cz
  • Krůta na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact