• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Napište svůj komentář k receptu

Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Flameri
    • 400
      ml mléko
    • vanilka ½ lusku
    • 80
      g krupice
    • 40
      g cukr
    • želatina 2 plátky
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • 35
      ml káva NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Intenso
  • Glazované kaštany
    • 50
      g med
    • 120
      g kaštany oloupané
    • bílé aceto balsamico na zastříknutí
    • citronová šťáva
    • 50
      g cukr
    • citronová kůra z půl citronu
    • voda na podlití karamelu

Postup přípravy receptu

1
**Flameri:**
2
Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný sníh z bílků. Pak velmi pozvolna za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustou kaši. Přidáme žloutky, plátkovou želatinu a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh a polovinu hmoty ihned přendáme do folií vyložené formičky. Do zbytku vmícháme silné Espresso Intenso, nalijeme do formičky a necháme cca 2 hodiny chladit.
3
**Glazované kaštany:**
4
Na pánvičce rozpustíme cukr do světlého karamelu, přidáme spařenou jemně nastrouhanou citronovou kůru, kaštany, med a společně velmi opatrně prohříváme.
5
Nakonec zastříkneme Aceto balsamicem a citronovou šťávou.
6
**Autor:**
7
Tomáš Konopka, manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, připravil několik netradičních receptů na moučníky s kávou. Do moučníků přidává kávu připravenou pomocí kávovarů NESCAFÉ® Dolce Gusto®, protože její příprava je rychlá, jednoduchá a čistá. Díky kapslím, které se používají k její přípravě, má jistotu, že káva v každém šálku bude stejně silná a kvalitní. Pokud nemáte doma kávovar NESCAFÉ® Dolce Gusto®, můžete do moučníků přidat jakoukoliv jinou kávu, ale opět zde platí, že čím lepší suroviny, tím lepší výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Kaštany

Kaštany

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé Aceto balsamico Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Kaštany Káva Krupice Med Mléko Vanilka Voda Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Malý korpus

Malý korpus

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

57
Srbské rizoto
Srbské rizoto
55
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
50
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Krupicové noky
Krupicové noky
Krupicové nudle
Krupicové nudle
Krupicové řezy II.
Krupicové řezy II.
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicový nákyp s jablky
Krupicový nákyp s jablky
Krupicový nákyp s ovocným kompotem
Krupicový nákyp s ovocným kompotem
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact