• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Napište svůj komentář k receptu

Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Flameri
    • 400
      ml mléko
    • vanilka ½ lusku
    • 80
      g krupice
    • 40
      g cukr
    • želatina 2 plátky
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • 35
      ml káva NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Intenso
  • Glazované kaštany
    • 50
      g med
    • 120
      g kaštany oloupané
    • bílé aceto balsamico na zastříknutí
    • citronová šťáva
    • 50
      g cukr
    • citronová kůra z půl citronu
    • voda na podlití karamelu

Postup přípravy receptu

1
**Flameri:**
2
Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný sníh z bílků. Pak velmi pozvolna za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustou kaši. Přidáme žloutky, plátkovou želatinu a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh a polovinu hmoty ihned přendáme do folií vyložené formičky. Do zbytku vmícháme silné Espresso Intenso, nalijeme do formičky a necháme cca 2 hodiny chladit.
3
**Glazované kaštany:**
4
Na pánvičce rozpustíme cukr do světlého karamelu, přidáme spařenou jemně nastrouhanou citronovou kůru, kaštany, med a společně velmi opatrně prohříváme.
5
Nakonec zastříkneme Aceto balsamicem a citronovou šťávou.
6
**Autor:**
7
Tomáš Konopka, manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, připravil několik netradičních receptů na moučníky s kávou. Do moučníků přidává kávu připravenou pomocí kávovarů NESCAFÉ® Dolce Gusto®, protože její příprava je rychlá, jednoduchá a čistá. Díky kapslím, které se používají k její přípravě, má jistotu, že káva v každém šálku bude stejně silná a kvalitní. Pokud nemáte doma kávovar NESCAFÉ® Dolce Gusto®, můžete do moučníků přidat jakoukoliv jinou kávu, ale opět zde platí, že čím lepší suroviny, tím lepší výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Kaštany

Kaštany

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé Aceto balsamico Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Kaštany Káva Krupice Med Mléko Vanilka Voda Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Zavařování hub

Zavařování hub

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Fofr perník

Fofr perník

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

68
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
63
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
51
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
45
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
34
Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce
Kuřecí řízky v pikantní…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Krupicové noky
Krupicové noky
Krupicové nudle
Krupicové nudle
Krupicové řezy II.
Krupicové řezy II.
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicový nákyp s jablky
Krupicový nákyp s jablky
Krupicový nákyp s ovocným kompotem
Krupicový nákyp s ovocným kompotem
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact