Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný sníh z bílků. Pak velmi pozvolna za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustou kaši. Přidáme žloutky, plátkovou želatinu a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh a polovinu hmoty ihned přendáme do folií vyložené formičky. Do zbytku vmícháme silné Espresso Intenso, nalijeme do formičky a necháme cca 2 hodiny chladit.
3
**Glazované kaštany:**
4
Na pánvičce rozpustíme cukr do světlého karamelu, přidáme spařenou jemně nastrouhanou citronovou kůru, kaštany, med a společně velmi opatrně prohříváme.
5
Nakonec zastříkneme Aceto balsamicem a citronovou šťávou.
6
**Autor:**
7
Tomáš Konopka, manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, připravil několik netradičních receptů na moučníky s kávou. Do moučníků přidává kávu připravenou pomocí kávovarů NESCAFÉ® Dolce Gusto®, protože její příprava je rychlá, jednoduchá a čistá. Díky kapslím, které se používají k její přípravě, má jistotu, že káva v každém šálku bude stejně silná a kvalitní. Pokud nemáte doma kávovar NESCAFÉ® Dolce Gusto®, můžete do moučníků přidat jakoukoliv jinou kávu, ale opět zde platí, že čím lepší suroviny, tím lepší výsledek.