• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Napište svůj komentář k receptu

Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Flameri
    • 400
      ml mléko
    • vanilka ½ lusku
    • 80
      g krupice
    • 40
      g cukr
    • želatina 2 plátky
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • 35
      ml káva NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso Intenso
  • Glazované kaštany
    • 50
      g med
    • 120
      g kaštany oloupané
    • bílé aceto balsamico na zastříknutí
    • citronová šťáva
    • 50
      g cukr
    • citronová kůra z půl citronu
    • voda na podlití karamelu

Postup přípravy receptu

1
**Flameri:**
2
Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný sníh z bílků. Pak velmi pozvolna za stálého míchání přivedeme do varu a uvaříme hustou kaši. Přidáme žloutky, plátkovou želatinu a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh a polovinu hmoty ihned přendáme do folií vyložené formičky. Do zbytku vmícháme silné Espresso Intenso, nalijeme do formičky a necháme cca 2 hodiny chladit.
3
**Glazované kaštany:**
4
Na pánvičce rozpustíme cukr do světlého karamelu, přidáme spařenou jemně nastrouhanou citronovou kůru, kaštany, med a společně velmi opatrně prohříváme.
5
Nakonec zastříkneme Aceto balsamicem a citronovou šťávou.
6
**Autor:**
7
Tomáš Konopka, manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, připravil několik netradičních receptů na moučníky s kávou. Do moučníků přidává kávu připravenou pomocí kávovarů NESCAFÉ® Dolce Gusto®, protože její příprava je rychlá, jednoduchá a čistá. Díky kapslím, které se používají k její přípravě, má jistotu, že káva v každém šálku bude stejně silná a kvalitní. Pokud nemáte doma kávovar NESCAFÉ® Dolce Gusto®, můžete do moučníků přidat jakoukoliv jinou kávu, ale opět zde platí, že čím lepší suroviny, tím lepší výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Kaštany

Kaštany

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé Aceto balsamico Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Kaštany Káva Krupice Med Mléko Vanilka Voda Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

91
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
61
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
37
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
23
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Krupicové noky
Krupicové noky
Krupicové nudle
Krupicové nudle
Krupicové řezy II.
Krupicové řezy II.
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicový nákyp s jablky
Krupicový nákyp s jablky
Krupicový nákyp s ovocným kompotem
Krupicový nákyp s ovocným kompotem
  • Recepty.cz
  • Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact