• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krupicové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Krupicové řezy

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krupicové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krupičná směs
    • 0,50
      l mléko
    • 5
      lžíce dětská krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Na vrch
    • 4
      ks jablka sladší, velká
    • 1
      hrst rozinky spařené
    • 1
      hrst nasekané ořechy vlašské
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • citron z půlky citronu
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr
    • kokosová drobenka

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto a dáme ho na půl hodiny do ledničky.
2
Mezitím uvaříme hustou krupičnou kaši a necháme vychladit. Poté přidáme 1 vejce. Plech z vyšším okrajem vymažeme máslem a dáme do něj těsto, na těsto krupičnou směs, na ni nastrouhaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí, kůrou a šťávou z citronu, rozinkami a ořechy. Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem a nerovnoměrně jím pocákáme jablka, zasypeme kokosovou drobenkou a pečeme asi 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicové řezy II.

Krupicové řezy II.

Krupicové noky

Krupicové noky

Krupicové flameri

Krupicové flameri

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ludmila Kubáčková | 23. 3. 2009 16:49

    Včera jsme ji vyzkoušeli a CHUTNÁ. Jen ji doporučuji dělat když děti chtějí k večeři krupicovou kaši- udělat ji víc i na buchtu neb špinavého nádobí je opravdu dost :o)

  • PAJA | 6. 6. 2007 16:17

    Jaké by to bylo s jahodama?Já myslím,že dobré.Musí se to vyzkoušet.Určite to za tu dobrotu stojí.

  • Magda | 6. 6. 2007 10:57

    Docela dobrá. Do krupice nebylo potřeba dávat víc cukru než je uvedeno v receptu.Zkoušela jsem s jablky a tvarohem jak je uvedeno v receptu, ale možná jen s nějakým ovocem by bylo lepší. Buchta má jednu velkou vadu - moc špinavýho nádobí .

  • Majka Rončáková | 12. 2. 2007 08:38

    Dělala jsem ji o víkendu. Byla výborná, i když trochu víc pracná. Do krupice jsem dala více cukru a posypku klasickou.

  • engliš | 21. 1. 2007 12:28

    já také :udělám klasickou drobenku a do ní přidám-když dělám drobenku na klasický plech tak 3 lžíce kokosu a když se mi zdá příliš suchá,kápnu do ní trochu mléka

  • Alena | 21. 1. 2007 10:28

    Kokosovou drobenku dfělám jako klasickou, jen do ní navíc vmíchám kokos?

  • Jitulka | 19. 1. 2007 22:57

    To zní zajímavě, krupicovou kašičku miluju, určitě vyzkoušíme :)

  • Hana Rožníčková | 19. 1. 2007 19:42

    Už když jsem četla název, pomyslela jsem si, že by Markéta - a ejhle, nespletla jsem se. Dávám do oblíbených.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Dětská krupice Hera Hladká mouka Jablka Kokosová drobenka Mléko Nasekané ořechy Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Broskvové řezy

Broskvové řezy

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
47
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Krupicové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact