Nudle ve slané vodě uvaříme a scedíme. Na oleji opražíme krupici do růžova, osladíme a zalijeme 1 dl vřící vody z nudlí, aby se krupice rozpukala a chvíli podusíme (pozor, krupice vzkypí!). Přidáme nudle a promícháme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Klára Keselyova
|17. 2. 2008 22:13
Zdravým všetkých. Tieto slýže sú u nás často, ovšem večšinou ich vyrábam priamo, /sem tam polámané špagety/ ale krupicu dávam hrubú, a pred zaliatím, opraženú osolím, aj v tom prípade, že všetky vnúčence ich jedia na sladkoa s krupicovým cukrom. Zbožňujú, keď im to chrúme pod zubami. My s manželom, na slano, kvasenou kapustou, alebo nakladanými uhorkami. V lete, čerstvým uhorkovým šalátom
Veronika
|17. 2. 2008 17:06
Dneska večer to vyzkouším a doufám že to bude dobré.Vypadá to krásně a zítra vám řeknu jak to dopadlo!Mňam, už se těším..=)
Veronika
|17. 2. 2008 17:05
Dneska večer to vyzkouším a doufám že to bude dobré.Vypadá to krásně a zítra vám řeknu jak to dopadlo!Mňam, už se těším..=)
Anonym
|25. 6. 2007 20:50
00
Radka Albrechtová
|6. 2. 2006 12:31
Tak nevím jestli jsem je neudělala třeba špatně, ale vyšla mi z toho taková divná slepenina.. A ani nebyly moc dobré. Všichni je tady chválili tak jsem se na ně moc těšila a byla jsem zklamaná.
Barbara
|6. 12. 2005 15:27
Tak toto je jedlo mojho dedstva robievala mi ho vzdy babicka<samozrejme s domacimi slizami>, dokonca aj doteraz ked ju navstivim mi ich spravi a najem sa tak, ze mam az hrce za usami.
Risa
|5. 12. 2005 21:27
Moje babicka je delala jen na sadle, dokonce jako slanou verzi. Jako deti jsme se mohly po tom utlouci. Sladke jsou pro deti zajimavejsi. Zitra si je udelam....hmmmm!!!:-))