• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krupicové noky
Napište svůj komentář k receptu

Krupicové noky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krupicové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hrubá krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Horké mléko osolíme, přidáme tuk a zvolna za stálého míchání na mírném plameni sypeme krupici. Mícháme až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Potom lžící vykrajujeme noky, zavaříme je do vroucí vody a vaříme 5-6 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Krupicové nudle

Krupicové nudle

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka51 | 20. 1. 2015 12:47

    .... dala jsem hrnek (běžný hrnek na čaj) - mléka....vypadlo mi tam jedno slovo... A jsou výýýborný <3

  • Majka51 | 20. 1. 2015 12:12

    Ahoj, tak dělám noky, dala jsem hrnek (běžný hrnek na čaj :-) ), krupice 11Dg, 2 PL másla a mám to hustý až dost, i po přidání vajíčka...tak už se na ně těším , k houbové omáčce ...

  • Jana | 26. 12. 2014 14:22

    Já počítám taky, že jeden hrnek je 250 ml, ale zdá se mi, že je pak těsto moc řídké. Nepřímo to potvrzuje níže paní Uhlichová, která na 0,5 l mléka dává 24 dkg krupice... Mléka bych dala trochu míň, nebo počítejte, že budete sypat a sypat...

  • Veru | 11. 7. 2014 23:35

    Každý schopný kuchař ví, že jeden hrnek znamená 250ml. O šéfkuchařích ani nemluvím. Negramote.

  • sefkuchar | 24. 4. 2014 17:03

    co je to jako za miru jeden hrnek?? to je 200 ml, nebo 250 ml.... negramotnost vareni cechu nikdy nepochopim....

  • vera | 13. 6. 2013 16:32

    Delam krupicove noky uz leta ,ale jen vejce s krupici.Miluji je.Ale ty kalorie

  • 555 | 7. 12. 2012 18:59

    <3 <3

  • zzdzjtdzjdzjt | 7. 12. 2012 18:58

    ;-) ;-)

  • Šárka | 13. 7. 2012 13:46

    Jednoduché, rychlé a dobré, jsem zvědavá co na ně řeknou mí chlapi. Díky za recept. ;-)

  • Kaťule | 13. 7. 2011 13:42

    Právě baštím přelité pudinkem a posypané vanilkovým cukrem - mňamka <:-)

  • zemanka47 | 6. 5. 2011 10:05

    Jsou moc dobré

  • artur 212 | 9. 4. 2011 10:51

    s pudingem ? ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 10. 2010 19:24

    Jsem z toho trochu zmatená - v ingrediencích není vejce, v komentářích se vejce řeší... já tyto noky také znám s vejci (v podstatě jde o odpalované těsto), takže se ptám: Nechybí tu náhodou vejce v ingrediencích??? Simča S.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 12:11

    Náš mladej(nejen) je má rád přelité pudinkem nebo sypané skořicí...:-)

  • Martina Uhlichová | 14. 6. 2010 12:11

    Doplňuji poměr surovin: na 1/2 litru mléka je to 12dkg másla a 24dkg hrubé krupice, osolit a vymíchat hutnou směs. Do vychladlé vmíchat 2 celá vejce. Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený, z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 5-6cm, ty se pak vaří cca 10minut a uvařené rozkrojí na poloviny. Bez těchto knedlíků politých čerstvými rozmačkanými nebo rozmixovanými jahodami se smetanou si toto roční období vůbec nedovedu představit. Děti ovšem toto mé nadšení příliš nesdílejí, jejich maximálním kompromisem jsou krupicové knedlíky posypané cukrem se skořicí a polité rozpuštěným máslem. Knedlíky se dají i naplnit - babička do těsta balila kousky jablek a pak je vařila také cca 10min a podávala s cukrem a skořicí nebo s nastrouhaným tvrdým tvarohem.

  • ala Slavíková | 12. 6. 2007 15:02

    Dobré je nasladko, polít den dobředu naloženýma, rozkrojenýma jahodama s cukrem a ozdobit ne do tuha našlehanou šlehačkou.

  • Soňa | 20. 7. 2005 09:26

    Vejce dávám pouze 1. Těsto ale nechám vychladnout na stole, pak zapracuji vejce a vyválím váleček, který nakrájím na kousky a vařím v osolené vodě až vyplavou - asi 3 minuty. Je to vynikající příloha hlavně k telecímu nebo vepřovému guláši.

  • helena vejnarová | 29. 1. 2005 11:15

    ale není tam napsáno kolik vajec jen jedno???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Noky Knedlíčky & noky a kapání
Přílohy Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá krupice Máslo Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

120
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Krupicová kaše se sněhem
Krupicová kaše se sněhem
Krupicové flameri
Krupicové flameri
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Krupicové nudle
Krupicové nudle
Krupicové řezy II.
Krupicové řezy II.
Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Krupicové Vališovo kávové flameri s…
  • Recepty.cz
  • Krupicové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact