.... dala jsem hrnek (běžný hrnek na čaj) - mléka....vypadlo mi tam jedno slovo... A jsou výýýborný <3
Ahoj, tak dělám noky, dala jsem hrnek (běžný hrnek na čaj :-) ), krupice 11Dg, 2 PL másla a mám to hustý až dost, i po přidání vajíčka...tak už se na ně těším , k houbové omáčce ...
Já počítám taky, že jeden hrnek je 250 ml, ale zdá se mi, že je pak těsto moc řídké. Nepřímo to potvrzuje níže paní Uhlichová, která na 0,5 l mléka dává 24 dkg krupice... Mléka bych dala trochu míň, nebo počítejte, že budete sypat a sypat...
Každý schopný kuchař ví, že jeden hrnek znamená 250ml. O šéfkuchařích ani nemluvím. Negramote.
co je to jako za miru jeden hrnek?? to je 200 ml, nebo 250 ml.... negramotnost vareni cechu nikdy nepochopim....
Delam krupicove noky uz leta ,ale jen vejce s krupici.Miluji je.Ale ty kalorie
<3 <3
;-) ;-)
Jednoduché, rychlé a dobré, jsem zvědavá co na ně řeknou mí chlapi. Díky za recept. ;-)
Právě baštím přelité pudinkem a posypané vanilkovým cukrem - mňamka <:-)
s pudingem ? ;-)
Jsem z toho trochu zmatená - v ingrediencích není vejce, v komentářích se vejce řeší... já tyto noky také znám s vejci (v podstatě jde o odpalované těsto), takže se ptám: Nechybí tu náhodou vejce v ingrediencích??? Simča S.
Náš mladej(nejen) je má rád přelité pudinkem nebo sypané skořicí...:-)
Doplňuji poměr surovin: na 1/2 litru mléka je to 12dkg másla a 24dkg hrubé krupice, osolit a vymíchat hutnou směs. Do vychladlé vmíchat 2 celá vejce. Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený, z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 5-6cm, ty se pak vaří cca 10minut a uvařené rozkrojí na poloviny. Bez těchto knedlíků politých čerstvými rozmačkanými nebo rozmixovanými jahodami se smetanou si toto roční období vůbec nedovedu představit. Děti ovšem toto mé nadšení příliš nesdílejí, jejich maximálním kompromisem jsou krupicové knedlíky posypané cukrem se skořicí a polité rozpuštěným máslem. Knedlíky se dají i naplnit - babička do těsta balila kousky jablek a pak je vařila také cca 10min a podávala s cukrem a skořicí nebo s nastrouhaným tvrdým tvarohem.
Dobré je nasladko, polít den dobředu naloženýma, rozkrojenýma jahodama s cukrem a ozdobit ne do tuha našlehanou šlehačkou.
Vejce dávám pouze 1. Těsto ale nechám vychladnout na stole, pak zapracuji vejce a vyválím váleček, který nakrájím na kousky a vařím v osolené vodě až vyplavou - asi 3 minuty. Je to vynikající příloha hlavně k telecímu nebo vepřovému guláši.
ale není tam napsáno kolik vajec jen jedno???