• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krupicové noky
Napište svůj komentář k receptu

Krupicové noky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krupicové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hrubá krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Horké mléko osolíme, přidáme tuk a zvolna za stálého míchání na mírném plameni sypeme krupici. Mícháme až se těsto nelepí na dno a stěny nádoby. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Potom lžící vykrajujeme noky, zavaříme je do vroucí vody a vaříme 5-6 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Krupicové nudle

Krupicové nudle

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka51 | 20. 1. 2015 12:47

    .... dala jsem hrnek (běžný hrnek na čaj) - mléka....vypadlo mi tam jedno slovo... A jsou výýýborný <3

  • Majka51 | 20. 1. 2015 12:12

    Ahoj, tak dělám noky, dala jsem hrnek (běžný hrnek na čaj :-) ), krupice 11Dg, 2 PL másla a mám to hustý až dost, i po přidání vajíčka...tak už se na ně těším , k houbové omáčce ...

  • Jana | 26. 12. 2014 14:22

    Já počítám taky, že jeden hrnek je 250 ml, ale zdá se mi, že je pak těsto moc řídké. Nepřímo to potvrzuje níže paní Uhlichová, která na 0,5 l mléka dává 24 dkg krupice... Mléka bych dala trochu míň, nebo počítejte, že budete sypat a sypat...

  • Veru | 11. 7. 2014 23:35

    Každý schopný kuchař ví, že jeden hrnek znamená 250ml. O šéfkuchařích ani nemluvím. Negramote.

  • sefkuchar | 24. 4. 2014 17:03

    co je to jako za miru jeden hrnek?? to je 200 ml, nebo 250 ml.... negramotnost vareni cechu nikdy nepochopim....

  • vera | 13. 6. 2013 16:32

    Delam krupicove noky uz leta ,ale jen vejce s krupici.Miluji je.Ale ty kalorie

  • 555 | 7. 12. 2012 18:59

    <3 <3

  • zzdzjtdzjdzjt | 7. 12. 2012 18:58

    ;-) ;-)

  • Šárka | 13. 7. 2012 13:46

    Jednoduché, rychlé a dobré, jsem zvědavá co na ně řeknou mí chlapi. Díky za recept. ;-)

  • Kaťule | 13. 7. 2011 13:42

    Právě baštím přelité pudinkem a posypané vanilkovým cukrem - mňamka <:-)

  • zemanka47 | 6. 5. 2011 10:05

    Jsou moc dobré

  • artur 212 | 9. 4. 2011 10:51

    s pudingem ? ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 20. 10. 2010 19:24

    Jsem z toho trochu zmatená - v ingrediencích není vejce, v komentářích se vejce řeší... já tyto noky také znám s vejci (v podstatě jde o odpalované těsto), takže se ptám: Nechybí tu náhodou vejce v ingrediencích??? Simča S.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 12:11

    Náš mladej(nejen) je má rád přelité pudinkem nebo sypané skořicí...:-)

  • Martina Uhlichová | 14. 6. 2010 12:11

    Doplňuji poměr surovin: na 1/2 litru mléka je to 12dkg másla a 24dkg hrubé krupice, osolit a vymíchat hutnou směs. Do vychladlé vmíchat 2 celá vejce. Tento recept je v naší rodině velmi oblíbený, z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 5-6cm, ty se pak vaří cca 10minut a uvařené rozkrojí na poloviny. Bez těchto knedlíků politých čerstvými rozmačkanými nebo rozmixovanými jahodami se smetanou si toto roční období vůbec nedovedu představit. Děti ovšem toto mé nadšení příliš nesdílejí, jejich maximálním kompromisem jsou krupicové knedlíky posypané cukrem se skořicí a polité rozpuštěným máslem. Knedlíky se dají i naplnit - babička do těsta balila kousky jablek a pak je vařila také cca 10min a podávala s cukrem a skořicí nebo s nastrouhaným tvrdým tvarohem.

  • ala Slavíková | 12. 6. 2007 15:02

    Dobré je nasladko, polít den dobředu naloženýma, rozkrojenýma jahodama s cukrem a ozdobit ne do tuha našlehanou šlehačkou.

  • Soňa | 20. 7. 2005 09:26

    Vejce dávám pouze 1. Těsto ale nechám vychladnout na stole, pak zapracuji vejce a vyválím váleček, který nakrájím na kousky a vařím v osolené vodě až vyplavou - asi 3 minuty. Je to vynikající příloha hlavně k telecímu nebo vepřovému guláši.

  • helena vejnarová | 29. 1. 2005 11:15

    ale není tam napsáno kolik vajec jen jedno???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Noky Knedlíčky & noky a kapání
Přílohy Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá krupice Máslo Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

43
Česnečka s tvarůžky
Česnečka s tvarůžky
31
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
27
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Krupicová kaše se sněhem
Krupicová kaše se sněhem
Krupicové flameri
Krupicové flameri
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Krupicové nudle
Krupicové nudle
Krupicové řezy II.
Krupicové řezy II.
Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
Krupicové Vališovo kávové flameri s…
  • Recepty.cz
  • Krupicové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact