Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná.
2
Do vychladlé kaše vmícháme dvě celá vejce a z tohoto těsta tvoříme kulaté knedlíky cca 5 - 6 cm velké. Ty vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.
Uvařené knedlíky rozpůlíme a na talíři poléváme studenou omáčkou z jahod rozmačkaných nebo rozmixovaných s cukrem a smetanou.
4
Do tohoto těsta je možné zabalit i kousky jablek a uvařené knedlíky podávat posypané cukrem se skořicí nebo strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.
Luxusní -knedlíky jsou pěkně nadýchané a měkké ...
Pavlina
|30. 6. 2014 09:01
Knnedlicky jsou vyborne. S testem se moc dobre pracuje. Dekuji za skvělý recept. :-)
Petra
|8. 9. 2012 19:01
Mě se naprosto rozvařily :( vše podle receptu, a měla jsem je menší tak po cca 2-3 minutkach sli ven z hrnce a uplnaa kaše :(
Lucie
|24. 3. 2012 19:21
Knedlíčky jsou moc dobré, určitě nedělám naposled. Sice jsem se chvili bála, když jsem přidala krupici, hned se vytvořila tuhá hmota, tak jsem po chvilince stáhla ze sporáku. Knedlíčky se pěkně tvarují, nerozvaří se, nejsou olepené, Po cca 4min vyplavali. Z dávky jsem měla cca 20 malých knedlíčků, podávali jsme je s horkými malinami bílým jogurgem a posypané cukrem <:-)
No to musí být děsně dobré! Mňam! Tohle opravdu vypadá moc dobře! Chtěla bych to co nedříve vyskoušet. Ale je tu tolik skvělích receptů! :-)
Ivana Samcová
|1. 7. 2010 12:12
Paní Martino, knedlíky jsou prostě úžasné! Vůbec jsem nečekala, že budou tak dobré. Říkala jsem si, že budou asi tužší, naopak, jsou nádherně nadýchané. I s těstem se velmi pěkně pracuje. Můžu jen chválit a chválit. Zdravím. Ivana