Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi 2 hodiny chladit. Potom opatrně vyklopíme, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme kakaem. Krájíme na plátky a na talířích dětem bohatě zdobíme ovocem.
Dělám něco podobného z polenty, s tím, že základní kaši hodně dochucuji. Z krupice mi to nikdy moc nejelo, nevím proč, teplou krupicovou kaši mám moc ráda. Pak jsem někde zahlídla recept, kdy se do krupičné kaše před ztuhnutím vmíchalo trochu tvarohu a dostalo to úplně jiný rozměr. Takže pro mě jedině krupičné flameri s tvarohem a bez bílkového sněhu - respekt před tepelně neupravenými vejci.
Opravdu úžasný recept! Vařila jsem jen ze čtvrtinové dávky a ještě polovina mi zbyla, vážně velmi syté. Jinak ale chuťově výborná snídaně, která má mnoho variací - přidané ovoce, rozpuštěná bílá čokoláda, posypané kakaem...
Markéta
|12. 7. 2013 10:16
můžu se zeptat jestli se bílky vmíchávají do ještě horké kaše? děkuji :)
Yves Saint Laurent OUTLET
|28. 5. 2013 15:53
Thank you so much for providing individuals with an extremely spectacular chance to check tips from this blog. It is always so brilliant and as well , jam-packed with a great time for me and my office mates to search your web site really three times a week to learn the newest stuff you have got. And of course, I am also always happy with all the exceptional guidelines served by you. Certain 3 tips in this article are undoubtedly the simplest I've ever had. Yves Saint Laurent OUTLET http://irenenagelstudio.com/ysl.html
Výše uvedené je pouhá parodie na flameri.
Správně: Do uvařené husté krupicové (pro celiaky kukuřičné) kaše vmícháme tuhý sníh. Na kaši z litru cca 4 bílky. Dále postup stejný. Vyklopené posypat nahrubo mletými vlašskými ořechy a zalieme šodem ze zbylých žloutků. pro děti bez rumu.
kuchařinka
|18. 11. 2012 16:33
takhle kaši dokonce i sním:D
mimochodem nechápu jak to někdo nemůže dojíst...přeci jen se to dá ve formě strčit do té lednice a vyndat druhý den:D
nebo snížit množství surovin..
anaa
|7. 11. 2012 10:46
Tak flameri jsem dělala celá léta, když byly děti malé. Skvělá a vynikající pochutina. Do malých mističek, nebo skleniček jsem nalila kaši, dala vychladnout, pak na to alobal a do ledničky. Na přesnídávku děti dostaly flameri, polité mírně domácí šťávou, obvykle z černého rybíru. Nikdy nic nezbylo a dodnest to již dospěláci mají rádi. :-) :-P
tramtadá
|9. 9. 2012 10:41
Nikdo to nedojedl, protože je hrozně moc syté.
strejda
|6. 8. 2012 11:07
proč to nikdo nedojedl ?
anna
|18. 5. 2012 09:36
Vypadalo to pěkně i s tou inovací dříve uvedenou (želé + broskve), ale nikdo to nedojedl. Naštěstí jen poloviční dávku jsem musela stlačit sama. Tohle už nikdy více.
mell
|14. 2. 2008 21:34
mám opravdu vynikající inovaci, když nebudete dělat flameri jako moučník "na krájení", je to moc dobré. Do malých mističek na dno bohatě pokladete kousky ovoce, nejlépe i s trochou šťávy, př. pomačkané jahody s cukrem. Kaši nalijete na ovoce a necháte ztuhnout. Nahoru se pak nalije cca 2 cm vysoká vrstva barevné želatiny a po zatuhnutí se může ozdobit ovocem či trochou šlehačky. Je to krásně barevné a moc dobré, protože to není tolik sladké...