Podívejte se na stránky s kulinářskými recepty domacirecepty.info
Hm.... ;-) vypadá to slibně ....mám na to chutˇ . Určitě někdy zkusím <:-) 8-) :-)
Dělám něco podobného z polenty, s tím, že základní kaši hodně dochucuji. Z krupice mi to nikdy moc nejelo, nevím proč, teplou krupicovou kaši mám moc ráda. Pak jsem někde zahlídla recept, kdy se do krupičné kaše před ztuhnutím vmíchalo trochu tvarohu a dostalo to úplně jiný rozměr. Takže pro mě jedině krupičné flameri s tvarohem a bez bílkového sněhu - respekt před tepelně neupravenými vejci.
no s tím ovocem je to boží :-) příště ještě zkusím tu variantu z komentářů - s tím bílkovým sněhem, ořechama a šodó... :-)
přesně tak ;)
Opravdu úžasný recept! Vařila jsem jen ze čtvrtinové dávky a ještě polovina mi zbyla, vážně velmi syté. Jinak ale chuťově výborná snídaně, která má mnoho variací - přidané ovoce, rozpuštěná bílá čokoláda, posypané kakaem...
můžu se zeptat jestli se bílky vmíchávají do ještě horké kaše? děkuji :)
Thank you so much for providing individuals with an extremely spectacular chance to check tips from this blog. It is always so brilliant and as well , jam-packed with a great time for me and my office mates to search your web site really three times a week to learn the newest stuff you have got. And of course, I am also always happy with all the exceptional guidelines served by you. Certain 3 tips in this article are undoubtedly the simplest I've ever had. Yves Saint Laurent OUTLET http://irenenagelstudio.com/ysl.html
Výše uvedené je pouhá parodie na flameri. Správně: Do uvařené husté krupicové (pro celiaky kukuřičné) kaše vmícháme tuhý sníh. Na kaši z litru cca 4 bílky. Dále postup stejný. Vyklopené posypat nahrubo mletými vlašskými ořechy a zalieme šodem ze zbylých žloutků. pro děti bez rumu.
takhle kaši dokonce i sním:D mimochodem nechápu jak to někdo nemůže dojíst...přeci jen se to dá ve formě strčit do té lednice a vyndat druhý den:D nebo snížit množství surovin..
Tak flameri jsem dělala celá léta, když byly děti malé. Skvělá a vynikající pochutina. Do malých mističek, nebo skleniček jsem nalila kaši, dala vychladnout, pak na to alobal a do ledničky. Na přesnídávku děti dostaly flameri, polité mírně domácí šťávou, obvykle z černého rybíru. Nikdy nic nezbylo a dodnest to již dospěláci mají rádi. :-) :-P
Nikdo to nedojedl, protože je hrozně moc syté.
proč to nikdo nedojedl ?
Vypadalo to pěkně i s tou inovací dříve uvedenou (želé + broskve), ale nikdo to nedojedl. Naštěstí jen poloviční dávku jsem musela stlačit sama. Tohle už nikdy více.
mám opravdu vynikající inovaci, když nebudete dělat flameri jako moučník "na krájení", je to moc dobré. Do malých mističek na dno bohatě pokladete kousky ovoce, nejlépe i s trochou šťávy, př. pomačkané jahody s cukrem. Kaši nalijete na ovoce a necháte ztuhnout. Nahoru se pak nalije cca 2 cm vysoká vrstva barevné želatiny a po zatuhnutí se může ozdobit ovocem či trochou šlehačky. Je to krásně barevné a moc dobré, protože to není tolik sladké...