V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání přivedeme do varu. Když se ozve píšťalka, při míchání pomalu vsypeme připravenou krupici. Za stálého míchání vaříme 15–20 min.
2
Hotovou kaši vlijeme do připravených nádob a dozdobíme grankem, příp. skořicovým cukrem. Nebo dáme kousky ovoce se šlehačkou – podle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|26. 11. 2016 07:53
Špatný poměr mléka a krupice - na 1l minimálně 8 lžic a ne 6, krupice je hodně řídká. Jinak vaříme bez vejce a sněhu, klasiku.
Dorota
|17. 6. 2016 18:05
"Děti ji měli nejraději"
- děti mělY
- z toho plyne, že už ji rády nemají
iq
|27. 10. 2015 18:01
jelikož je tam psaný 1l tak asi do toho ne? píšťalku jsme taky nepochopil.
Snílek
|20. 7. 2015 05:39
Cílem autora totiž bylo zmást všechny čtenáře. Nejen jeho Mixíkem, ale také píšťalkou, na kterou můžeš zapískat kdykoliv, nebo tím, že máš vejce s mlékem vlít do zbytku mléka. Zbytek mléka je všechno mléko na skladě? Všechno mléko na světě?
Skutečně, takovéto recepty jsou na žalobu...
Káča K
|18. 5. 2015 06:50
jedno slovo - bílkoviny a živiny. Hledala jsem recept na krupicovou kaši s vejcem, recept na krupicovou kaši s vejcem a co najdu - recept na krupicovou kaši s vejcem, kde polovina komentátorů informuje svět, že oni přece vaří krupicovou kaši bez vejce.
JJ
|8. 1. 2015 17:28
Uz varim 3 hodiny a pistalka se neozvala. Co mam delat?
Nemluve o tom, ze deti melY.
Vařím klasiku bez vejce nebo sněhu.. možná někdy vyzkouším pro srovnání :-) i poměr mléka a krupice dávám jiný, vždy na deci mléka zarovnanou (!!!) polévkovou lžíci jemné krupice. Takže na jednu porci dám hrnek mléka (250 ml) a dvě a půl lžíce krupice, vařím v teflonovém rendlíku, aby se nepřipalovala, do zhoustnutí (cca 10 minut).
štěpánka
|26. 3. 2013 14:41
Krupicovou kaši miluju,nikdy by mě nenapadlo dělat ji z vejce a sněhu,dělám ji jen z děstké krupice a za 10 minut je hotová,hodně másla cukru a granka a jako bonus si do ní rozlámu čokoládu,je to mnamka!! :-*
Mixík je ruční ponorný mixer :-) Ale co je lepší nevím. Snad pokaždé něco jiného :-\
Anna K.
|16. 12. 2012 18:36
Co je to mixík ? Já nevím lidi, je mi 10 a ještě toho tolik neznám a tak si říkám : mám ji udělat nebo radši kuskus se zeleninou. Pak umím ještě ovesnou kaši, ale stejně jsem začala s vařením a pečením cukroví předvčírem. Co je lepší? Krupicová kaše, kuskus nebo ovesná kaše?
:-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ no nic, doufám, že se mi to povede O:-) O:-) O:-) O:-)
No, já to vyzkoušel hned 2x a pokaždý bezchybná. Jednou šlo navrch granko (jako ve školní jídelně) no a podruhý na každou porci skořicovej cukr, máslíčko a nastrouhaná čokoláda (jako od maminky). :-D
myslím, že to vajce je tam zbytočné. :-( Ja nikdy nedávam, ale na tanier, pred tým ako to posypem grankom, dám niekoľko plátkov masla. Je to mňamka :-P :-P