Vejce rozklepneme do misky, osolíme, přidáváme krupičku, až vznikne hustší konzistence. Čím hustší, tím tužší nočky, čím řidší, tím lehčí a lehce se rozpadající nočky. Můžeme přidat nasekanou petželku nebo pažitku.
2
Do vroucí polévky (jakýkoli vývar) vkládáme buď knedlíčky a nebo rovnou házíme ze lžičky nočky různých tvarů. Vaříme chvilku asi 3-5 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
sasanka v
|11. 12. 2006 06:34
ja to leju pres cednik jsou sice mensi ale je jich hodne.Ale pres lzici to znam taky.
Katka Altmanová
|11. 8. 2006 20:51
Báro aby nebyli nočky dobré, když jsou od maminky a navíc je to naše společná maminka!!! Tak čau ségro K
Věra
|11. 8. 2006 14:25
Z vaších příspěvků by byl asi následující recept:Rozpustíme máslo (olej), přidáme dětskou krupičku, trošku mléka,trošku prášku do pečiva, jemně sekanou petrželku,( pažitku), trošku nastrouhaného sýra, špetka soli, vymíchat těsto akorát (ne moc husté ani řídké)....Já bych dala jenom žloutek a nakonec vmíchala bílek a možná trochu pepře, nebo kari.... no
Anonym
|11. 8. 2006 13:16
Já dělám nočky jako Airan,jen obráceně-do rozpuštěného másla sypu krupičku a pak teprve vajíčko,nechám chvíli odstát a pak už můžete přidat cokoliv,jednou jsem je zkoušela s kari kořením a byly fantastické!
Bára
|11. 8. 2006 10:41
Moje maminka dělá nočky přesně dle vašeho receptu a fakt jsou výborné. Mohu jen doporučit.
Airan Novakova
|8. 8. 2006 12:03
Moje noky - necham rozpustit maslo, odstavim z plotny, pridam vejce, rozmicham a pak pomalu sypu krupicku a micham. Smes nesmi byt moc husta, jen tak akorat:-))) Zatim se mi osvedcili nejvic.
Margita
|8. 8. 2006 06:43
Pridávam asi za 1 PL oleja a posekanú petržlenovú vňať.
Jana z VM
|7. 8. 2006 16:24
A já zase přidávám trošku mléka, taky fajn.
Verena
|7. 8. 2006 11:09
Doma přidáváme ještě trošku prášku do pečiva. Jsou pak krásně nadýchané.
Jana
|7. 8. 2006 10:54
Někdy do nočků nastrouhám najemno i trochu tvrdého sýra.Dobré.