Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu. Do polévky vmícháme rozšlehané vejce a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec polévku ochutíme solí a vegetou. Cibulky i s natí nakrájíme na kolečka a krátce před podáváním přidáme do polévky. Ozdobíme petrželkou.
taky jsem zkusila podle paní Evy :-) moc dobrá a měla i krásnou barvu ;-) 5-letá dcera si chtěla i přidat <:-)
Hedvika
|1. 2. 2011 11:33
dělala jsem podle paní Evy a nemá to chybu :-)
lenka galvasová
|27. 10. 2008 19:08
Tak já,rozšlehám vejce,postupně přidávám krupičku až vznikne těstíčko a tuto hmotu lžičkou nebo přes cedník pasíruji.Je to nejlepší krupičková polévka.Zkuste to,uvidíte a pochutnáte si.
Anonym
|13. 11. 2007 10:34
lZE TO I NAOPAK - NA MÁSLE ORESTOVAT KRUPIČKU,ZALÍT VEJCEM ,OSOLIT TROCHU .AŽ SE UDĚLÁ ,,MÍCHANÉ VEJCE"ZALIJEME VÝVAREM A PŘIDÁME OSTATNÍ.VZNIKNOU V POLÉVCE TAKOVÉ NOČKY, NO SPÍŠE CUCKY A TY JSOU MŇAM.:-))PS
Anonym
|12. 11. 2007 15:20
Zkuste místo mražené čerstvou zeleninu - a přidejte i trochu ustrouhaného nebo nadrobno pokrájeného celeru, petržele a cibule, + jakoukoliv jinou čerstvou zeleninu dle obsahu lednice a chuti, čerstvý nebo sušený libeček, krupici hrubou, krapet (2-3 lžíce) mléka, vejce vyklepnout vcelku do vařící polévky a teprve po minutce, když se vejce malounko zdrcne, promíchat.
Jana Kozlová
|16. 3. 2005 19:04
evo souhlasím s tebou je to pak více chutnější
Eva
|15. 3. 2005 09:04
Zkuste nastrouhanou kořenovou zeleninu (na hrubém struhadle) orestovat na másle, přisypat dětstou krupičku a nechat chvilku restovat - míchat ať se nepřipálí - a pak teprve přilít vývar, dát ostatní zeleninu (třeba ten hrášek) a dodělat podle receptu (rozšlehat vejce). Orestovaná zelenina dá polévce vynikající chuť.