taky jsem zkusila podle paní Evy :-) moc dobrá a měla i krásnou barvu ;-) 5-letá dcera si chtěla i přidat <:-)
dělala jsem podle paní Evy a nemá to chybu :-)
Tak já,rozšlehám vejce,postupně přidávám krupičku až vznikne těstíčko a tuto hmotu lžičkou nebo přes cedník pasíruji.Je to nejlepší krupičková polévka.Zkuste to,uvidíte a pochutnáte si.
lZE TO I NAOPAK - NA MÁSLE ORESTOVAT KRUPIČKU,ZALÍT VEJCEM ,OSOLIT TROCHU .AŽ SE UDĚLÁ ,,MÍCHANÉ VEJCE"ZALIJEME VÝVAREM A PŘIDÁME OSTATNÍ.VZNIKNOU V POLÉVCE TAKOVÉ NOČKY, NO SPÍŠE CUCKY A TY JSOU MŇAM.:-))PS
Zkuste místo mražené čerstvou zeleninu - a přidejte i trochu ustrouhaného nebo nadrobno pokrájeného celeru, petržele a cibule, + jakoukoliv jinou čerstvou zeleninu dle obsahu lednice a chuti, čerstvý nebo sušený libeček, krupici hrubou, krapet (2-3 lžíce) mléka, vejce vyklepnout vcelku do vařící polévky a teprve po minutce, když se vejce malounko zdrcne, promíchat.
evo souhlasím s tebou je to pak více chutnější
Zkuste nastrouhanou kořenovou zeleninu (na hrubém struhadle) orestovat na másle, přisypat dětstou krupičku a nechat chvilku restovat - míchat ať se nepřipálí - a pak teprve přilít vývar, dát ostatní zeleninu (třeba ten hrášek) a dodělat podle receptu (rozšlehat vejce). Orestovaná zelenina dá polévce vynikající chuť.