Okurku omyjte, odřízněte špičky a nakrájejte na dlouhé podélné plátky, dobře to půjde třeba škrabkou na sýr. Řapík celeru nakrájejte na tenké plátky, corničonky na kolečka.
2
Plátky šunky nakrájejte na proužky a vše promíchejte. Citronovou šťávu smíchejte v uzavíratelné skleničce s octem, solí, pepřem a hořčicí. Přidejte asi 4 lžíce olivového a 2 lžíce hroznového oleje, skleničku zavřete a protřepejte. Uvařená vejce nakrájejte na osminky. Salát těsně před podáváním promíchejte s dresinkem a podávejte s kousky vajec.
3
Náš TIP: Do salátu přidejte uvařené a na čtvrtky nakrájené baby brambory, později v sezoně rané českého původu. Z malého dietního jídla se tak stane vydatnější hlavní.