Jednoduchý salát z kedlubny, ředkviček, fenyklu a červeného zelí, se zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a dijonské hořčice, je skvělou přílohou k masu, ale obstojí i jako lehká večeře.
Kedlubny oloupejte a pokrájejte na tenké nudličky. Ředkvičky zbavte listů, umyjte a nakrájejte na půlky či čtvrtiny. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. Fenykl podle nutnosti zbavte tuhé vrchní vrstvy a pak nakrájejte na velmi tenké plátky. Pokud máte doma mandolínu, neváhejte ji použít.
V misce metličkou ušlehejte citronovou šťávu s olivovým olejem a dijonskou hořčicí. Zeleninu zalijte zálivkou, dochuťte solí a pepřem, zasypte nasekaným koprem a dobře promíchejte.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)