• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Ať již je pracovní den nebo neděle, vyhraďte si ráno chvilku na opravdu dobrou snídani. Příprava obloženého chleba na sladký způsob je velmi rychlá, snadná a věřte, že výsledek vás rozhodně mile překvapí. Krajíce stačí opéct dokřupava, potřít je vrstvou ochucené ricotty, přidat na másle opečené ovoce, vše nakonec bohatě zasypat ořechy a výtečná snídaně je vcukuletu na na stole.

Suroviny

2 porce
    • 2
      plátek chléb kmínový kváskový
    • máslo
    • ořechy pekanové nebo vlašské
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 1
      ks jablko
    • 2
      ks bluma
    • 150
      g ricotta
    • 1
      lžička skořice
    • sirup agávový nebo rýžový

Postup přípravy receptu

1
Krajíce chleba lehce potřete máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, aby okraje zlehka zezlátly. Za pár minut bude hotovo. Mezitím na suché pánvi opečte ořechy, stačí, aby se rozvoněly, poté je nasekejte. Nastrouhejte kůru z citronu a pokrájejte ovoce.

RADA: Máslo bez lednice

2
Ricottu promíchejte s polovinou citronové kůry, skořicí a lžičkou sirupu. Na pánvi rozehřejte lžíci másla a pečte ovoce, postačí asi 5 minut. Na závěr přidejte pár kapek sirupu.

RADA: Strouhání citronu

3
Opečený chléb bohatě potřete ochucenou ricottou, přidejte karamelizované ovoce, ořechy, zbylou citronovou kůru a na závěr podle chuti zakápněte sirupem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rozkvetlý chléb

Rozkvetlý chléb

Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Restování Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Chléb kmínový Citronová kůra Jablko Máslo Ořechy pekanové Ricotta Sirup Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Marinované steaky

Marinované steaky

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

175
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
172
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
134
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
133
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
120
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
  • Recepty.cz
  • Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact