• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Napište svůj komentář k receptu

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný vepřový bůček s křupavou kůžičkou pečený s hruškami okořeněnými badyánem, zázvorem a česnekem, vás přenese do gurmánského nebe.

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřový bůček bez kosti
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks hrušky
    • 30
      g zázvor čerstvý, nastrouhaný
    • 6
      stroužek česnek neoloupaný
    • 4
      ks badyán
    • 6
      ks snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso omyjte, osušte a ostrým tenkým nožem nakrájejte kůži do husté mřížky. Do kůže i masa vetřete sůl a olej.
2
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na měsíčky. Rozložte je do pekáče a promíchejte se zázvorem, neoloupanými stroužky česneku a badyánem. Na hrušky položte bůček kůží nahoru, pekáč vložte do trouby a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte další hodinu, až bude kůže zlatavá a křupavá. Ke konci pečení přihoďte do výpeku lístky tymiánu.

RADA: 2093 Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Hotové maso nechte asi 10 minut odpočinout, nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými hruškami. Tip: Klasická kombinace je vepřové a jablka, směle je tedy použijte spolu s hruškami. Ovoce nejen podpoří chuť masa při pečení, ale je pak skvělé i jako příloha k tučnému bůčku.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických…

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Vietnamský bůček

Vietnamský bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Česnek Hrušky Olivový olej Snítka tymiánu Sůl Vepřový bůček Zázvor

Pravé kuře na paprice

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guacamole

Guacamole

Mramorové maso

Mramorové maso

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Pravé kuře na paprice

Poslední sledované recepty

18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Rychlé podmáslové lívance z robota
Rychlé podmáslové…
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
10
Salát z červeného zelí IV.
Salát z červeného zelí…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý chléb s tvarohem a kapustičkami
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
  • Recepty.cz
  • Křupavý bůček na hruškách a badyánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact