První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi 1 cm silné plátky. Maso vložíme do pevného sáčku, zalijeme marinádou a řádně zavážeme. Maso lehce promasírujeme. Marinujeme nejlépe do druhého dne. Pokud nemáme čas, stačí alespoň hodinku.
2
Následně můžeme maso grilovat na dřevěném uhlí, nebo řádně orestujeme na troše oleje na pánvičce do úplného změknutí. Nesmíme zapomenou maso řádně potírat zbylou marinádou.
3
Podáváme s chlebem, brambory, ale hlavně s dobře vychlazeným pivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|4. 9. 2014 23:35
Vynikající. Neměla jsem tabasco, ale přidala jsem sušené kousky chilli od Vitany.
Maso se rozpadá a marináda je super.
Poprvé jsem pekla i s kostmi a kůží, ale určitě ne naposledy.
K tomu kysané zelí s domácím uzeným špekem a cibulkou do zlatova, moje klasika.
A hrníčkový knedlík v mikrovlnce, osvědčený a rychlý.
Pivo samozřejmě nechybí. :-)
Vynikající.Dělala jsem bůček vcelku a pekla v troubě.Je to naprosto dokonalé.I manžel,který málokdy něco pochválí,řekl,že je to dobré. :)
Witas
|31. 8. 2012 17:12
Dnes jsem připravil marinádu, trošku jsem ochutnal a musím říci, že to má opravdu šmak a říz, můžu také doporučit :-)
LADISLAV BRYNDA
|2. 5. 2010 08:43
NO PROSTĚ UŽASNÉ.PŘÍŠTI VÍKEND TO BUDU DĚLAT NA ZAHRADĚ.
Jana Remková
|9. 1. 2008 20:12
Vynikajíííícíííí!! Tak tenhle bůček budu dělat často a už se těším,až si ho ugrilujeme na ohni.Maso je měkoučké,má velice příjemnou pikantní chuť.Vřele doporučuji milovníkům bůčků! Jana