• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupaví ořechoví šnečci
Napište svůj komentář k receptu

Křupaví ořechoví šnečci

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potírání
    • 100
      g mleté ořechy - hrubě
    • 6
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 1,50
      lžička skořice - mletá cca
    • 5
      lžíce rozpuštěné máslo cca
    • pečící papír
    • hladká mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

1
Na pomoučněném stole rozválíme z těsta slabší plát, který dobře potřeme vejcem, posypeme ořechy, skořicí a cukrem. Dlaněmi nebo válečkem vše lehce zapracujeme (vmáčkneme) do těsta a poté pokapeme máslem. Při rolování čistou stranu těsta potíráme po celé délce rozšlehaným vejcem.
2
Ruličku pak pokrájíme ostrým nožem na zhruba 1 - 1,5 cm silné plátky, které opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud se nám z ruličky vysypalo něco málo z ořechů a cukru, klidně je vrátíme na šnečky položené na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dorůžova.
3
Podáváme k čaji nebo kakau. Nejlepší jsou ještě vlažné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Křupaví netopýři

Křupaví netopýři

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 22. 11. 2016 09:00

    výborný <3 ořechy jsem jen malinko rozbila v hmoždíři, při krájení jsem musela být opatrnější, ale po upečení držely v těstě pořádně, parádní rychlovka <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Pečivo Cukroví Záviny Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Listové těsto Mleté ořechy Pečící papír Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
16
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
14
Butter chicken masala
Butter chicken masala
14
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Kuřecí prsa s…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem, lososem a…
Křupavé válečky s vinnou klobásou
Křupavé válečky s vinnou klobásou
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
  • Recepty.cz
  • Křupaví ořechoví šnečci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact