• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Křupaví ořechoví šnečci
Napište svůj komentář k receptu

Křupaví ořechoví šnečci

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potírání
    • 100
      g mleté ořechy - hrubě
    • 6
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 1,50
      lžička skořice - mletá cca
    • 5
      lžíce rozpuštěné máslo cca
    • pečící papír
    • hladká mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

1
Na pomoučněném stole rozválíme z těsta slabší plát, který dobře potřeme vejcem, posypeme ořechy, skořicí a cukrem. Dlaněmi nebo válečkem vše lehce zapracujeme (vmáčkneme) do těsta a poté pokapeme máslem. Při rolování čistou stranu těsta potíráme po celé délce rozšlehaným vejcem.
2
Ruličku pak pokrájíme ostrým nožem na zhruba 1 - 1,5 cm silné plátky, které opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pokud se nám z ruličky vysypalo něco málo z ořechů a cukru, klidně je vrátíme na šnečky položené na plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dorůžova.
3
Podáváme k čaji nebo kakau. Nejlepší jsou ještě vlažné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Křupaví netopýři

Křupaví netopýři

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 22. 11. 2016 09:00

    výborný <3 ořechy jsem jen malinko rozbila v hmoždíři, při krájení jsem musela být opatrnější, ale po upečení držely v těstě pořádně, parádní rychlovka <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Štrůdly Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Pečivo Cukroví Záviny Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Listové těsto Mleté ořechy Pečící papír Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

37
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
31
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem, lososem a…
Křupavé válečky s vinnou klobásou
Křupavé válečky s vinnou klobásou
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
Křupavý bůček
Křupavý bůček
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý bůček na hruškách a badyánu
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
  • Recepty.cz
  • Křupaví ořechoví šnečci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact