koření
nebo semínka na posypání(paprika,kmín,sezam...)
Postup přípravy receptu
1
Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky a do každého zabalíme kousek klobásy. Dáme na plech s pečícím papírem, který jsme pocákali vodou, potřeme válečky vejcem, posypeme kořením nebo semínky dle chuti, vložíme do rozpálené trouby a pečeme dozlatova.
2
Chutnají dobře jak teplé, tak i studené. Můžeme k nim podávat kečup, hořčici nebo různé dipy či hotové omáčky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alice
|14. 3. 2017 19:36
Skvělé <3
žirafka
|15. 3. 2015 17:31
od teď je dělám na každou slezinu s přáteli! nepilo se na hladový žaludek a bylo s nima o hodně míň práce než s chlebíčkama a to nejhlavnější že všem padly do chuti, prostê luxus
Ela
|26. 12. 2013 17:17
Zbylo hodně klobásy, tak jsem zkusila udělat válečky už z upečené. Je to výborné, zvlášť když je všude plno sladkého.
Jarča
|12. 8. 2011 17:37
Mě chutnaly čerstvé, ještě teplé, manžel se s nimi ládoval ještě druhý den a to zase jemu chutnaly víc. Můžou posloužit jako rychlé občerstvení pro hosty, takže si zaznamenávám do receptů na později.