• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé placky s hruškami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé placky s hruškami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks hrušky (zralé, malé)
    • 300
      g hladká mouka
    • 21
      g droždí (půl kostky)
    • 0,50
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 40
      g anglická slanina
    • 100
      g sýr s modrou plísní (typ rokfór)
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      snítka tymián
    • 2
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve elektrickým hnětačem a poté rukama a přikryté nechte znovu 45 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 °C, těsto znovu prohněťte, rozdělte na 4 díly, nechte chvíli odpočinout, vyválejte 4 placky a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete osolenou smetanou s pepřem, posypte rozdrobeným sýrem, poklaďte plátky hrušek, slaninou, pokapejte citronovou šťávou a posypte tymiánem. Pečte 10 minut, podávejte posypané cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

Ovesno ječné placky (křupavé),…

Čočka s hruškami a uzeným

Čočka s hruškami a uzeným

Čokoládové řezy s hruškami

Čokoládové řezy s hruškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • K.K. | 7. 1. 2012 11:18

    Opravdu výborné.

  • Barča | 10. 12. 2011 05:50

    Recept je báječný! Vynikající lahůdka hodna kteréhokoli interhotelu. Mňam :-) Snad jen... pečicí papír se do placek naprosto dokonale zapekl, uff! Proto doporučuji papír namazat olejem. (Samozřejmě záleží na druhu - od kterého výrobce, a kvalitě pečicího papíru, u silných voskovaných to nejspíš potřeba nebude.

  • gdfgdf | 5. 11. 2011 21:39

    gdfgdfgdfgdfg

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z mléka / sýra Z ovoce Srpen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrušky Jarní cibulka Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr s modrou plísní Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

96
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Křupavé mini vánočky
Křupavé mini vánočky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem, lososem a…
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact