• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé placky s hruškami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé placky s hruškami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks hrušky (zralé, malé)
    • 300
      g hladká mouka
    • 21
      g droždí (půl kostky)
    • 0,50
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 40
      g anglická slanina
    • 100
      g sýr s modrou plísní (typ rokfór)
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      snítka tymián
    • 2
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve elektrickým hnětačem a poté rukama a přikryté nechte znovu 45 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 °C, těsto znovu prohněťte, rozdělte na 4 díly, nechte chvíli odpočinout, vyválejte 4 placky a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete osolenou smetanou s pepřem, posypte rozdrobeným sýrem, poklaďte plátky hrušek, slaninou, pokapejte citronovou šťávou a posypte tymiánem. Pečte 10 minut, podávejte posypané cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

Ovesno ječné placky (křupavé),…

Čočka s hruškami a uzeným

Čočka s hruškami a uzeným

Čokoládové řezy s hruškami

Čokoládové řezy s hruškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • K.K. | 7. 1. 2012 11:18

    Opravdu výborné.

  • Barča | 10. 12. 2011 05:50

    Recept je báječný! Vynikající lahůdka hodna kteréhokoli interhotelu. Mňam :-) Snad jen... pečicí papír se do placek naprosto dokonale zapekl, uff! Proto doporučuji papír namazat olejem. (Samozřejmě záleží na druhu - od kterého výrobce, a kvalitě pečicího papíru, u silných voskovaných to nejspíš potřeba nebude.

  • gdfgdf | 5. 11. 2011 21:39

    gdfgdfgdfgdfg

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z mléka / sýra Z ovoce Srpen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrušky Jarní cibulka Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr s modrou plísní Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jahodové knedlíky-nejrychlejší

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Salát Caesar

Salát Caesar

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

267
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
35
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
32
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Křupavé mini vánočky
Křupavé mini vánočky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem, lososem a…
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact