• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
Napište svůj komentář k receptu

Křupavé placky s hruškami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Křupavé placky s hruškami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks hrušky (zralé, malé)
    • 300
      g hladká mouka
    • 21
      g droždí (půl kostky)
    • 0,50
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 40
      g anglická slanina
    • 100
      g sýr s modrou plísní (typ rokfór)
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 6
      snítka tymián
    • 2
      ks jarní cibulka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve elektrickým hnětačem a poté rukama a přikryté nechte znovu 45 minut kynout. Troubu předehřejte na 250 °C, těsto znovu prohněťte, rozdělte na 4 díly, nechte chvíli odpočinout, vyválejte 4 placky a položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete osolenou smetanou s pepřem, posypte rozdrobeným sýrem, poklaďte plátky hrušek, slaninou, pokapejte citronovou šťávou a posypte tymiánem. Pečte 10 minut, podávejte posypané cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesno ječné placky (křupavé), základní recept

Ovesno ječné placky (křupavé),…

Čočka s hruškami a uzeným

Čočka s hruškami a uzeným

Čokoládové řezy s hruškami

Čokoládové řezy s hruškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • K.K. | 7. 1. 2012 11:18

    Opravdu výborné.

  • Barča | 10. 12. 2011 05:50

    Recept je báječný! Vynikající lahůdka hodna kteréhokoli interhotelu. Mňam :-) Snad jen... pečicí papír se do placek naprosto dokonale zapekl, uff! Proto doporučuji papír namazat olejem. (Samozřejmě záleží na druhu - od kterého výrobce, a kvalitě pečicího papíru, u silných voskovaných to nejspíš potřeba nebude.

  • gdfgdf | 5. 11. 2011 21:39

    gdfgdfgdfgdfg

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z mléka / sýra Z ovoce Srpen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Citronová šťáva Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrušky Jarní cibulka Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr s modrou plísní Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

60
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Křupavé mini vánočky
Křupavé mini vánočky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pečené ředkvičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé pikantní kapustičky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé polentové hranolky
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Křupavé vafle s avokádem, lososem a…
  • Recepty.cz
  • Křupavé placky s hruškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact