Máte chuť na něco neobvyklého a zároveň zdravého? Pečené ředkvičky jsou famózní přílohou k masům, rybám i grilovaným sýrům. Jíst se ale dají i samotné. Vyzkoušejte svěží letní přílohu a už nebudete chtít nic jiného.
Předehřejte horkovzdušnou troubu na 180 C°. Středně velké ředkvičky bez natě umyjte a překrojte napůl. Nať nevyhazujte. Vyberte z ní několik malých lístečků, které jsou ideální ozdobou a navíc skvěle chutnají.
Zapékací misku nebo pekáček potřete olivovým olejem a vysypte dovnitř ředkvičky. Můžete přidat také čerstvé bylinky, například tymián. Osolte, opepřete, přidejte pár kapek citronové šťávy a zakápněte olivovým olejem.
3
Pečte zhruba 10 – 12 minut. Poté ředkvičky zkontrolujte, přepněte troubu na gril a pečte ještě dalších cca 8 minut.
4
Hotové ředkvičky vyndejte z trouby a dochuťte pestem (skvěle se hodí například rukolové), osolte a servírujte.