Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, trochu osolíme a necháme odležet v podmáslí, nejlépe přes noc. Slané krekry (1 balení, 150 g, já použila Telku klasik) nahrubo rozdrtíme. Kuřecí nudličky necháme na sítu lehce okapat od podmáslí a poté je obalíme v podrcených slaných sušenkách. Naskládáme je na pečící papír na plech a pečeme v rozehřáté troubě cca 30 minut. Můžeme, ale nemusíme je trošku pokropit olivovým olejem. V půlce pečení je dobré nudličky obrátit.
2
Je to lehké jídlo připravené bez tuku. Ke křupavým nudličkám můžeme podávat nějakou pikantní omáčku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monika V.
|2. 5. 2007 12:02
Tento recept znám, ale místo krekrů se v něm používají brambůrky - dnes je na trhu tolik příchutí, že pokaždé je toto jídlo jiné.
zita matejkova
|2. 5. 2007 11:29
Jinak ty nugety nechala namočené v kefíru pouze hodinu než se ty brambory upekly,pak to oboje šoupla na dvou plechách do trouby a pekla současně.Její děti se po tomto jídle jen oblizují.
zita matejkova
|2. 5. 2007 11:24
Už ho posílám.
Gábina Houšková
|2. 5. 2007 10:48
Zito, nechcete sem přidat i recept na ty Krvavé brambory?
zita matejkova
|2. 5. 2007 09:38
Tento recept znám,ale Nigella nedělala nudličky,ale malé nugety,nesolila a použila 3 balení slaných pikantních sušenek.Pekla zároveň v troubě s Krvavými brambory.Pekla na 2OO st.